Canalizare, noi grădinițe și gazele, obiectivele primarul Viorel Radi, la Bunești

Buneștiul se află situat pe drumul stațiunilor vâlcene, o localitate cu un patrimoniu de biserici și schituri, multe din Evul Mediu, din vremea domniei lui Mircea cel Bătrân dar care în prezent este una din cele mai cochete comune aflate în zona metropolitană a Râmnicului.

S-a pus un accent deosebit pe infrastructura localității, investițiile în acest sens fiind o prioritate. În comuna Bunești au fost realizate următoarele investiții: sistem centralizat de alimentare cu apă, rețea de canalizare ape menajere extindere în zona Treiușul, construire poduri în satul Bunești, asfaltare drumuri comunale și străzi(cca 95%), două baze sportive, construire sediu subunitate Pompieri și SMURD, reparații Dispensar Medical, Farmacie și Cabinet Stomatologic, reparații anuale la Școala Gimnazială Bunești, construire două grădinițe, ultima urmând să fie finalizată în foarte scurt timp.

Totodată, se lucrează și la Căminul Cultural, fiind ultima instituție care va completa ansamblul central din comuna Bunești.

”Dar cel mai important obiectiv pentru noi, pe care sper să-l avem cât de curând în execuție, este înființarea gazelor naturale.. Sunt convins că anul 2021 va însemna demarea acestei investiții, cerută în special de locuitorii comunei dar și de agenții economici care sunt și care doresc să vină, să dezvolte mici afaceri, pentru că distanța redusă față de zona industrială a Râmnicului, reprezintă un mare avantaj”, spune primarul Viorel Radi.

Edilul spune că localitatea se află în creștere la nivel demografic, mulți orășeni preferând să se mute în Bunești, simtindu-se un număr destul de mare în acest an, din cauza pandemiei.

”Foarte mulți și-au amenajat locuințele, au investit în gospodării, a fost un an, în care multe familii au optat pentru a se muta definitiv în locuința din Buneșți, fie lucrând de acasă, fie făcând naveta spre locurile de muncă. Este tipic unei localități aflate în zona periurbană a unui municipiu”, mai adaugă edilul din Bunești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *