Canalizare în comuna Zătreni, paşi importanţi pentru infrastructură

Frumos centru burghez de pe Valea Olteţului, aşezat cuminte între dealurile de vest, Zătreniul a fost o adevărată capitală regională a Vâlcii de sud-vest, localitate care a dat nume mari politicului, istoriei, medicinii…

Zătreniul era ca un  mic pol urban, cu şcoli şi muzee, cu o viată destul de efeversecentă, avea o dinamică de drum comercial, erau câteva hanuri pentru târgoveţi, avea un alt specific.

Să nu uităm că aici, avem printre primele fabrici de sobe din Ţara Românească iar unele din aceste sobe au umplut castele din România şi casele boiereşti.

Multe biserici lăsate zestre umanităţii, deci un Zătreni frumos, aici, în Valea frumoasă a Olteţului.

Azi, adminsitraţia locală pune din nou bornele dezvoltării printr-o dinamică a consolidării infrastructurii  dar şi printr-o deschidere către investitori.

Reabilitarea infrastructurii rutiere și dezvoltarea acesteia în vederea susținerii dezvoltării economico-sociale, este punctul forte al unei comunități, iar dezvoltarea și modernizarea unei comunități pot fi realizate doar prin implicarea și interesul unității administrativ teritoriale.

Potrivit primarului din comuna Zătreni, Constantin Lițoiu, ”dezvoltarea unui mediu economic, social, cultural stabil și favorabil progresului nu poate fi decât dacă sunt implemetate proiecte care să îl susțină, iar transparenţa, responsabilitatea şi eficienţa sunt primele strategii în modernizarea unei comune”.

Ministerul Dezvoltării Rurale a alocat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală comunei Zătreni fonduri în valoare de 3.033.881 lei pentru anveloparea școlii Zătreni și pentru extindere canalizare în satele Valea Văleni, Ciortești, Zătreni, Manicea și Butanu.

Pentru cele 14 sate pe care le are în administrare, primarul liberal Constantin Lițoiu a făcut eforturi considerabile pentru ca oamenii să ducă un trai decent, să aibă apă, asfalt și canalizare. Datorită proiectelor europene și guvernamentale accesate,  comunitatea beneficiază astăzi de toate utilitățile. Extinderea rețelei de canalizare este, de asemenea, un pas foarte important, în materie de investiții publice pentru orice localitate din mediul rural, iar Zătreniul este printre puținele comune din județ care va avea rețea de canalizare în toate sate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *