Campionatul European de yachting Zoom 8, ediția 2014, și-a deschis oficial porțile la Constanța

Campionatul European de yachting Zoom 8, ediția 2014, și-a deschis oficial porțile la Constanța, cei 24 de concurenți înscriși în concurs având marți prima sesiune de antrenament, informează un comunicat remis AGERPRES.

Cei 24 de sportivi au înfruntat, marți, vântul puternic din Constanța, într-o sesiune de antrenament, înaintea începerii competiției europene, care se desfășoară în perioada 15-19 aprilie în portul Tomis. Antrenamentul oficial a însemnat, practic, o cursă în care tinerii sportivi de până la 20 de ani, din șase țări europene, și-au testat aptitudinile, conform tuturor regulilor oficiale de concurs. Competiția-antrenament a durat aproximativ o oră.

Sportivii uneia dintre țările participante au ratat intenționat linia de finiș pentru că, potrivit unei vechi superstiții, aduce ghinion să ieși în frunte la cursa de antrenament. Tinerii au ieșit pe mare cu gândul la zilele următoare care vor decide campionul european la Clasa Zoom 8, atât la băieți, cât și la fete. Pentru fiecare dintre ei, titlul european la această clasă reprezintă o etapă extrem de importantă în cariera sportivă.

Antrenamentul a fost urmat de ceremonia de deschidere a Campionatului European de yachting Zoom 8, ediția 2014, care a debutat cu o paradă a delegațiilor țărilor participante la competiție: Austria, Estonia, Danemarca, Rusia, Finlanda și România. Concurenții au defilat pe Bulevardul Tomis, acompaniați de Fanfara Forțelor Navale. A urmat un program artistic susținut de mai multe ansambluri folclorice românești, grecești și turco-tătare.

Președintele Federației Române de Yachting, Robert Penciu, a declarat deschisă competiția și le-a urat sportivilor tradiționala ”Fair winds and fair play!”.

Campionatul European de yachting Zoom 8, ediția 2014, găzduit în premieră de România, este organizat de Yacht Club Regal Român și Federația Română de Yachting. România este reprezentată de 6 sportivi: Ebru Bolat (14 ani), Trakan Bolat (18 ani), Eduard Huțuțui (17 ani), Alexandru Manea (14 ani), Răzvan Voicilă (18 ani) și Dan Tudor Stupar (15 ani).

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *