Căminul cultural Greblești, din comuna Câineni, aproape finalizat

 

Lucrările la căminul cultural din satul Greblești, comuna Câineni se află  aproape de finalizare, potrivit primarului Ion Nicolae. Obiectivul respectiv a fost printre prioritățile edilului, dorindu-și cu ardoare refacerea acestuia, deoarece ajunsese într-un stadiu critic de degradare. Satul este destul de mare și, astfel, se impunea necesitatea unui astfel de obiectiv care, să găzduiască desfășurarea diferitelor evenimente. Pentru acest fapt, primarul a depus proiect la Compania Națională de Investiții pentru refacerea și modernizarea acestuia dar, după îndelungi așteptări și promisiuni, acesta a hotărât alocarea fondurilor necesare, din bugetul propriu, pentru reconstrucția căminului.

O altă problemă pe care ne-a relatat-o primarul este tot în satul Greblești și privește alimentarea cu apă. Primăvara și vara în acest sat nu ajunge apa potabilă, iar edilul a adus specialiști de la Apavil pentru a rezolva situația.

“La începutul anului în curs, am hotărât în consiliul local, alocarea sunei de un milliard de lei pentru reabilitarea căminului cultural Greblești. Astfel, am refăcut acoperișul, am tencuit interioarele, iar pentru a putea să finalizăm și exteriorul și să îl dotăm cu o centrală termică, am solicitat Consiliului Județean Vâlcea, un miliarde jumătate de lei. Tot aici, în acest sat, avem probleme cu alimentarea cu apă. Au rămas ulițe, din satul Greblești, care nu au fost prinse în proiect, iar pentru a putea racorda și gospodăriile acestea, am solicitat 1,5 miliarde de lei Consiliului Județean. De exemplu, în acest sat, de Crăciun nu am avut apă curentă cinci zile, iar oamenii au fost dezamăgiți și pe bună dreptate.  Cu specialiștii de la Apavil am găsit rezolvarea să înlocuim conducta pe o porțiune de 1,5 km, cu o conductă cu diametrul mai mare, începând de la bazin și să montăm o pompă cu o putere mai mare”, a declarat edilul Ion Nicolae.

Acesta a mai adăugat faptul că, speră ca în două săptămâni, parcul din fața primăriei să fie finalizat cu montarea bancuțelor, ceas și iluminat public.

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *