Căminul Cultural din Popeşti se reabilitează
Aici am văzut Ziua Z şi pe Alain Delon în Afacerea Pigot. Aici veneam duminica la filme, la cinematograful cu scaune montate frumos, după ce mergeam la biserică. Aici Ghiţă a strigat la tac-so, când atacu nemţii cu tancurile „Ţăn-te tată că ăştia ne omoară!”
Aici veneau fetele la horă, până în 89 şi apoi la discotecă. Primele „rapuri” sau „Phoenix”, tot de acest cămin se leagă, aici am cunoscut oameni simpatici, mai ales pe regretatul Păunoiu. Da, este vorba de căminul cultural de la Popeşti.
A fost un nucleu al comunei, un loc geometric al copilăriei şi adolescenţei mele, de pe malul Luncavăţului. Filme, muzică, socializare, flirturi cuminţi.
Căminul ajunse din păcate, prin grija vechilor edili ai Popeştiului, într-o clădire insalubră. Se spune că a fost o „comoară” pentru unii, numai că, rezultatul a rezultat într-o chestie pe care nimeni nu mai ştia cum s-o scoată la capăt.
Până în acest an. Treceam deseori pe lângă căminul cultural şi doar amintirile mi-l mai ţineau viu, pentru că acestă construcţie, în prezent, devenise extrem de hidoasă.
„Da, avem fonduri şi am început reabilitarea totală a căminului. Sper ca până la 1 iunie să îl facem frumos şi să avem parte de primele serbări ale copiilor aici. Se schimbă la interior totul, va fi unul modern. Deja se lucrează şi uşor va renaşte această clădire, care a fost un punct central, cultural pentru Popeşti”, spune primarul Aurora Măgura.
O veste care m-a bucurat. Pentru că ar fi fost păcat să trăiesc doar din amintirile de acum 30-40 de ani, ale unei copilării inocente, de pe Valea Popeştiului.
„Căminul Cultural va compune ansamblul Centrului Civic al Popeştiului, proiect pe care ne gândim să-l punem la punct în anii următori. Asta după ce vom finaliza investiţiile de infrastructură”, mai spune edilul din Popeşti.
Liviu POPESCU