Căminul cultural din Amărăști, marea dezamăgire a primarului Drăghici

De 20 de ani, construcția  căminului cultural din comuna Amărăști se află în aceeași stare. În 1996, această construcție a fost începută pe bani din fondurile locale, neexistând la acea vreme finanțări prin proiecte europene. În anul 2004, când și-a început mandatul de primar, Constantin Drăghici a moștenit această construcție începută, la un stadiu fizic de 12%.

amarasti-draghiciAcesta a declarat că, atunci, la acea vreme, pentru a continua lucrările, a trebuit să facă o expertiză tehnică, prin care să dovedescă că lucrările pot fi continuate, iar din anul 2004 și până acum a reușit să ajungă cu construcția la un stadiu de 30%. Și asta pentru că, până în anul 2014, nu a existat niciun program de finanțare pentru astfel de investiții.

“Dacă până în anul 2014, nu am putut face nimic în privința continuării construcției căminului cultural, deoarece nu au existat programe de finanțare pentru astfel de construcții vechi și începute pe buget local, în 2014 s-a introdus o măsură destinată finalizărilor de lucrări. Astfel, am actualizat proiectul și l-am depus la Compania Națională de Investiții, în data de 12 martie 2015. De atunci și pînă acum, nu am primit niciun răspuns, cu toate că am făcut nenumărate drumuri pentru a mă interesa de proiect. Consider că trebuia să fie luat la  priorități, în primul rând pentru că este o construcție începută, iar în al doilea rând, în Amărăști, activitatea culturală este extrem de prezentă și variată. Am rugat conducerea Consiliului Județean Vâlcea și am găsit înțelegere să facă și ei demersuri către CNI pentru a putea finaliza această investiție, extrem de necesară pentru comunitate. De asemenea, o să mai fac încă o adresă la CNI, pentru încă o audiență, pentru a convinge de importanța și necesitatea acestui cămin cultural. Țin să precizez că toate activitățile culturale care au loc în Amărăști se desfășoară pe scena în aer liber din parc, și asta doar dacă bunul Dumnezeu permite”, a explicat primarul Constantin Drăghici.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *