Camelia Romcescu: Este nevoie de o rectificare bugetară urgentă pentru plata asistenților sociali

Situație dramatică la Slătioara, unde se înregistrează plata pentru persoanele cu handicap, a asistenților personali, ediul Camelia Romcescu spunând că este nevoie urgentă de o rectificare bugetară în acest sens.

”Noi nu putem suporta aceste cheltuieli, am folosit fonduri pentru cofinanțări de proeicte, pentru reabilitarea de drumuri, mai multe lucrări la școala gimnazială. Nu putem asigura și aceste cheltuieli, pe care guvernul trebuie să le facă. Situația este complicată și trebuie neapărat rezolvată”, spune Camelia Romcescu.

Edilul menționează proeictele care au fost depuse pentru Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Acestea ar fi patru proiecte, din care trei sunt pe drumuri și însumează o lungime de 13 km, adică asfalt în toate satele, unde au mai rămas drumuri de pământ.

Un alt proiect privește amenajarea de poduri și punți pietonale, în zone, unde fie cele existente au fost distruse, fie unde nu au fost și oamenii făceau un ocol mare pentru a ajunge spre centru comunei.

La această oră se lucrează pe DC 137, la refacerea paltfomei de drum, ziduri de sprijin, un drum vital în localitate.  Și se lucrează la dispensarul medical, un frumos corp sanitar cu etaj, aflat în zona care are o dinamică ridicată de dezvoltare.

De fapt platoul Milostea este cel care devine inima localității, acolo deja au apărut germenii unor mici afaceri, urmând ca de anul următor, investițiile private să crească din ce în ce mai mult.

Slătioara este una din cele mai frumoase comune din Mărginimea Horezului, unde deja există turism, mici afaceri locale, o migrație a orășenilor, comuna fiind chiar un pilot într-un amplu program ce privește ”mutatul la țară”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *