Călimăneștiul și Voineasa au urcat Vâlcea pe locul 7 în turism la nivel național, înaintea Mureșului, Sibiului sau Iașiului

Județul Vâlcea începe anul turistic 2024 în forță, cu 32.726 de turiști înregistrați în luna ianuarie, la Ministerul Turismului, cu 3000 mai mult decât în aceeași lună a anului 2023.  Un trend pozitiv care prognozează așadar un an turistic mai bun decât cel precedent.

De altfel, avem cea mai bună clasare a județului nostru la nivel național, locul 7, pentru prima dată, spre deosebire de locul 9, din 2023, pe luna ianuarie, Vâlcea luând fața și Sibiului și Mureșului. Să sperăm că așa vor rămâne cel puțin cifrele pe tot parcursul acestui an dacă nu chiar mai bine.

Astfel în luna ianuarie  Vâlcea cu 32.726 s-a clasat după București, Brașov, Prahova, Cluj și Bihor, înaintea Iașiului, Mureșului și Sibiului, în top 10. Asta grație Călimăneștiului și Voinesei.

Cei mai mulți turiști în Vâlcea au fost înregistrați în stațiunea Călimănești.  Astfel aici s-au cazat cel puțin o noapte, în ianuarie 2024, 20.276 de turiști față de 17.317 în ianuarie 2023.

În Râmnicu Vâlcea, în ianuarie au fost cazați cel puțin o noapte 3.466 de turiști. Pe locul 3, avem stațiunea Băile Olănești cu 2.761 de turiști. Iar pe locul 4,  deja avem stațiunea Voineasa care se consolidează ca o stațiune de 4 anotimpuri, cu 2.169 de turiști în creștere evidentă față de anul trecut.

Clasamentul primelor 5 destinații turistice îl închide Băile Govora, ultima cu peste 1000 de turiști, cu un număr de 1025.

Pe 6, avem Mălaia cu 416 turiști, pe 7 Măciuca cu 400 de turiști, pe 8 Horezu cu 333 de turiști, pe 9, Slătioara cu 215 și pe 10 Brezoi cu 212 turiști.

Urmează Măldărești, Drăgășani și Prundeni cu peste 100 de turiști în luna ianuarie 2024.

Față de anul trecut avem două noi localități în circuitul turistic înregistrat la Ministerul Turismului și anume, Valea Mare și Păușești Măglași, unde pensiunile  au înregistrat primii 5, respectiv 4 turiști oficial.

De altfel în statisticile Ministerului Turismului avem 32 de localități vâlcene cu structuri de cazare, toate având în luna ianuarie înregistrați turiști.

 

One comment

  • Valentina

    Valcea , zona pitoreasca de pe Valea Oltului. Zona Calimanesti-Caciulata, Olanesti este o destinatie turistica perfecta, oferind o multitudine de atractii turistice, de la izvoare termale si manastiri medievale pana la parcuri naturale si trasee montane, o frumusete aparte care m-au incantat inca de copil si revin de cate ori am ocazia cu drag!

    O primavara frumoasa!

    Valentina G

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *