Câineniul este o localitate favorită între destinațiile turistice ale Vâlcii

La Câineni a început a se face turism. De câţiva ani buni. Au apărut pensiuni, au fost delimitate trasee, au fost alese locuri, pe aici va trece şi autostrada, vreodată. Primăria doreşte să continue reabilitarea drumurilor care merg sus spre inima munţilor pentru a face cărare drumeţilor care vor să afle unde e Ţara Brazilor.

La Câineni confluează atât de aproape Munţii Făgăraşilor cu cei ai Parângului. Dar mai mult de atât, de aici curge Vâlcea Oltului.

”Cu siguranță viitorul acestei comune este turismul. Investițiile în turism, atât aici, cât și pe drumurile care urcă până sus pe creasta Făgărașului, pot face din Câineni o destinație turistică de excelenă. Țara Loviștei, nu că spun eu, spun alții, este una din cele mai frumoase zone ale României, din păcate, nu suficient cunoscută. Dar altfel vor sta lucrurile odată cu asfaltarea drumului județean, cu realizarea autostrăzii.

Mulți localnici vor să vină acasă și să dezvolte afaceri aici. Este o zonă de tranzit, o zonă circulată și acum, pe DN 7, dar și când va fi șoseaua de mare viteză. Cred că în următorii 8 ani, altfel vom vorbi despre Câineni și despre Loviștea. Bogăția naturii și a istoriei de aici va fi exploatată în beneficiul nostru, al oamenilor, al turismului”, spune primarul Ion Nicolae.

În orice caz, comuna Câineni are mari șanse ca odată cu autostrada să își dubleze veniturile din prezent, cel puțin, dacă nu mai mult, asta depinzând atât de punerea în valoare a obiectivelor de patrimoniu – biserici, situl vechii cetăți Arxavia – peșterile verticale, etc. Cât și de apetența pentru investii, a oamenilor de afaceri, având în vedere că nodul de la Cornet se află la nici 10 km distanță.

Câineniul așadar este prima comuna vâlceană din nord, disputată timp de aproape un mileniu de două state, cel românesc și cel austro – ungar, ulterior de două județe Vâlcea și Muntenia. O comună care financiar, la această oră este cea mai bogată dintre cele 5, având venituri proprii care se apropie, estimativ, pe 2021 de 8 miliarde vechi (800 mii lei, 327 per capita), venituri asigurate cu preponderență de industria energetică, de obști și timid din turism. Pentru că, din punct de vedere turistic, este comuna cea mai avansată, aici funcționând câteva pensiuni, o comună care vara e luată cu asalt de montaniarzi, aici începând cele mai importante trasee care taie creasta Făgărașilor, dinspre vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *