Câineni pe locul 35 în comunele turistice ale României

Într-un clasament al zonelor rurale atestate ca destinații turistice, comuna lovișteană Câineni ocupă locul 35 în clasamentul național, un top dominat de comuna Limanu din Dobrogea.

Se are în vedere în acest clasament punctele turistice, numărul de turiști pe sezon, locuri de cazare precum și apartenența de o zonă geografică care este înregistrată ca zonă turistică sau are potențial turistic.

Comuna Câieneni este considerată comună care acoperă arealul vestic al Munților Făgăraș intrând în acest patrinoniul natural al munților cu vârfuri de peste 2000 de metri.

Câineni este una din localitățile care are o ofertă generoasă turistică. Și în strategia localității pentru deceniul care tocmai a debutat, apare și varianta posibilă ca, așezarea cea mai nordică din județ să devină stațiune.

Localitate unde influențele arhitecturii transilvănene se combină cu stilul de munte, românesc, o localitate care se întinde precum un fiord printre versanții abrupți ai Făgărașului, o comună care urcă până la Apa cumpănită, are zeci de pâraie, cascade, lacuri, peșteri, o comună cu o istorie interesantă, fiind mereu revendicată fie de imperiul austro-ungar, fie de Valahia, Câineni este așadar o comună lovișteană care cuprinde în paginile sale toată Vâlcea. În miniatură. Cu Olt, cu munți, cu lacuri, cu monumente, cu lăcașe de cult de patrimoniu.

În Câineni deja au apărut pensiunile și investițiile cresc de la an la an. Vara, cel puțin vara anului trecut a readus aici iubitorii de munte. Pentru că de aici începe traseul crestei Făgărașului, pornind de la vest.

În câțiva ani, autostrada va trece pe aici, chiar pe lângă frumoasă localitate a Vâlcii, aflată elegant pe malul lacului Robești, lac unde ar putea să apară agrementul nautic. Sunt locuri mai puțin știute despre Câineni, locuri care ar putea face din această localitate una din cele mai de top stațiuni montane cu specific agro-turistic în Vâlcea.

Pentru asta e nevoie de investiții, de atragerea celor care vor să construiască turism aici, pe cei care iubesc muntele, pe cei care iubesc Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *