Caineni este poarta de intrare în Vâlcea montană și în Țara Loviștei

Comuna Câineni este una din destinațiile turistice care s-a dezvoltat în ultimii ani, un punct important pe harta județului, mai ales prin prisma așeazării sale geografice nu doar ca o poartă montană a județului Vâlcea, dar și ca poartă de intrare în frumoasa Țară a Loviștei. Ca punct pentru montaniarzi de începere a traseelor care străbat creasta Făgărașului.

”De aici încep traseele care duc spre Negoiu cele care pleacă din Valea Oltului. Aici începe Făgărașul iar iubitorii de munte știu acest lucru. Mai ales strănii care iubesc muntele, nemții, polonezii vin aici în fiecare an pentru a descoperi Făgărașul”, spune primarul Ion Nicolae.

Comuna vâlceană care se așează sub creasta Făgărașului deține și un număr de 5-6 pensiuni, numărul acestora urmând a crește, aici combinându-se atât farmecul peisajului montan unic, combinațiile arhitecturale ale Olteniei montane și stilul săsesc transilvănean, bisericile vechi, obiceiurile păstorești, frumoasa valea a Oltului.

Este de fapt ce vor vedea îndeaproape cei care vor merge pe viitoarea Autostrada Sibiu – Pitești, se știe că lotul 2 aflat deja în evaluare de oferte pe aici va trece iar cel mai apropiat nod urmând a fi la Cornetu.

În prezent administrația spune că are deja pe lista de sinteză a guvernului rețeaua de apă și canalizare, prin care se va fi reabilitată complet cea veche. Va fi construită o nouă stație de epurare. Tot cu finanțare guvernamentală se vor asfalta și ultimii 7 km de drumuri din Câineni.

Cea mai nordică localitate a Vâlcii, a fost cândva pe jumătatea argeşană, pe jumătate vâlceană, cu totul în istorie sub imperiul austro-ungar, nucleu pastoral, refugiu pentru ardeleni, o combinaţie în prezent între Oltenia de sub Munte şi Transilvania.

La Câineni pornesc drumurile care suie acolo pe creasta de unde apele se împart înspre sud şi spre nord, unde brazii cresc doar sus pe munte. Câineniul este o bijterie rurală, care pune titlul compunerii “Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *