Buridava Fest ar putea deveni cel mai mare festival de folk din România

Ocnele Mari ar putea intra, începând cu anul 2016, în topul oraşelor cu cele mai mari festivaluri de muzică.

Este vorba de un festival de muzică folk – Buridava Fest – festival în aer liber, care se va desfăşura pe câmpul din apropierea fostei mari cetăţi dacice Buridava.

Acest festival ar putea reuni nume mari din istoria muzicii folk din România, dar şi debutanţi sau interpreţi amatori. Totul va fi în aer liber, în lunile iulie sau august, întregind, astfel, oferta turistică a celui mai vechi oraş din judeţ şi a unuia din cele mai vechi din ţară, de o vârstă cu Tomisul, Callatisul, Istria. Aici ar putea să vină amatori ai muzicii din toată ţara, recreând o atmosferă a Woodstock-ului din anii ’70.

Urăm succes acestui demers al staţiunii vâlcene, pentru care anul 2016 este unul al renaşterii turistice, o mare corporaţie din China urmând să achiziţioneze complexul balnear aflat în ruină de peste 20 de ani.

Totodată, Primăria Ocnele Mari promite o deschidere către istorie, urmând ca, în zona Buridava şi nu doar, fiindcă oraşul musteşte de istorie, să fie deschise tabere permanente de arheologie.

Ocnele Mari este o staţiune importantă, situată pe Drumul Staţiunilor, care se află în plin demers de a redeveni staţiune turistică de interes naţional.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *