Buneștiul va avea un modern complex de agrement

Administrația locală din comuna Bunești speră ca, până la sfârșitul anului, să primească suma necesară pentru achitarea arieratelor. Potrivit primarului Viorel Radi, primăria are arierate la executarea modernizării a două drumuri comunale, în valoare de 3,8 miliarde de lei. “Avem arierate în valoare de 3.8 miliarde de lei, am achitat un milliard de lei și sperăm ca restul să ni se aloce la rectificare : Aceste datorii le avem pentru modernizare drumurilor comunale 158B și 158C. Sperăm ca, până la sfârșitul anului, să primim întreaga sumă, pentru ca mai apoi să putem continua lucrările de modernizare la aceste două drumuri “, a spus primarul Radi. Acesta a mai adăugat că va depune un proiect european pentru reabilitarea drumurilor de interes local, iar un altul pentru reabilitarea căminului cultural și un monument istoric.

„Mai am drumuri unde nu sunt rigole și vreau să le refac, deoarece este foarte important ca un drum să aibă rigole betonate, deoarece apele pluviale nu inundă drumul asfaltat și, astfel, nu se deteriorează. Vom depune acest proiect pe măsura 7.2., pentru reabilitarea drumurilor de interes local, în lungime de 5,5 km. De asemenea, depunem proiect și pentru reabilitarea căminului cultural, dar și pentru monumentul istoric de la Teiuș. Am finalizat drumul DC 158 spre satul Teiuș, limită cu comuna Păușești Măglași, și vrem să facem monumentul, iar zona este mirifică și pretabilă pentru construirea de pensiuni turistice ”, a adăugat edilul.

În perspectivă, Viorel Radi are în vedere înfăptuirea câtorva obiective însemnate. Întrucât zona dispune de două izvoare puternice cu apă sărată și sulfuroasă, primarul intenționează ca, în viitorul mandat, să profite de acest dar al naturii și să înființeze un complex de agrement, atât cu apă sărată, cât și sulfuroasă.

C.P.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *