Buneşti, un portativ aflat la marginea Râmnicului

Comuna Bunești, o frumoasă aşezare urbană, pe drumul Horezului, pe vremuri cu multe hanuri şi biserici, are șanse de a deveni o stațiune balneologică datorită resurselor naturale existente în zonă şi dispunerii geografice până sus pe culmea Subcaparţilor Vâlcii.

De altfel, Bunesti este printre comunele din Romania care este modernizată şi care poate fi considerată un cartier rezidenţial, un green village. E una dintre cele mai frumoase localitati din mediul rural romanesc iar în ultimii 10 ani, autoritatile locale au folosit bani europeni şi bani guvernamentali pentru a o aduce la standarde moderne.

În prezent s-a licitat extinderea canalizării în sat Teiuşu şi satul Buneşti, punct Treime, unde s-au prezentat 2 firme. Alte lucrări sunt cele care privesc reabilitarea căminului cultural.  Gradinita este în faza de proiectare si se construieste prin banca europena de investitii.

Viorel Radi spune că luat aviz pentru gaze şi în primă instanţă vor fi alimentate instituţiile  publice.

Aşadar una din aceste locaţii binecuvântate de Dumnezeu este Buneşti. O localitate care a ales să se comporte ca un portativ, având povestea de sus, de pe marginile care privesc muntele şi cuprimar Bunestiloarul târgoveţilor de la drumul Horezului. Pentru că aşa este aşezat Buneştiul, până sus, pe muchia dealului.

Povestea Buneştiului a apărut în primele slove ale secolelor trecute datorită Hanului din curbă, aflat foarte aproape de biserica lui Mircea cel Bătrân. Este o poveste care vine din trecut, amplifică prezentul şi pregăteşte un viitor urban al localităţii.

Prezentul Buneştilor este altul de acum, comuna are drumuri, are utilităţi, a devenit una metropolitană, una în plin  proces de urbanizare.

„Turismul, sarea, izvoarele minerale fac parte din zestrea acestei localităţi. Poveştile locului, legendele, icoana Maicii cu trei mâini, relieful, oamenii gospodari sunt tot atâtea premise ca Buneştiul să fie o destinaţie atât de vacanţă, cât şi un loc de preferat pentru cei care doresc să fugă de dinamica oraşului”, spune Viorel Radi, primarul Buneştiului.

Aşa este, Buneştiul este locul unde parfumul istoriei se umple de aerul curat al prezentului, jucându-se pe un portativ de case, dealuri şi munţi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *