Bunești, printre puținele localități cu o demografie în creștere

În comuna Bunești, lucrurile se dezvoltă susținut, spre urbanizare, fiind una din localitățile dispuse geografic în arealul meropolitan al Râmnicului, unde gradul de confort a crescut simțitor în ultimii ani și unde, de mai bine de o jumătate de an, din cauza pandemiei, mulți orășeni s-au mutat aici.

”Vorbim de cetățeni care au apartament în Râmnic și veneau de regulă la final de săptămână aici, la Bunești. Din cauza pandemiei, odată cu întreruperea școlilor, foarte multe familii s-au mutat de tot la Bunești, au investit în reabilitarea locuințelor, fapt care ne bucură. Cred că sunt cel puțin 50 – 60 de familii care sunt în această situație”, spune primarul Viorel Radi.

Acesta mai aduagă faptul că unul din considerentele pentru care foarte mulți locuitori optează pentru Bunești nu se datorează doar distanței reduse față de oraș ci și investițiilor reralizate în infrastructura de drumuri și apropiatei rețele de gaze naturale.

”Am pus un accent deosebit pe infrastructura localității, investițiile în acest sens fiind o prioritate. În comuna Bunești au fost realizate următoarele investiții: sistem centralizat de alimentare cu apă, rețea de canalizare ape menajere, construire poduri în satul Bunești, asfaltare drumuri comunale și străzi(cca 95%), două baze sportive, construire sediu subunitate Pompieri și SMURD, reparații Dispensar Medical, Farmacie și Cabinet Stomatologic, reparații anuale la Școala Gimnazială Bunești, construire două grădinițe. Iar acum vestea este că începând de anul viitor se va lucra pentru introducerea gazelor naturale. Asta este o realizare și punctul care va schimba total viitorul comunei”, spune primarul Viorel Radi.

De asemenea, în derulare se mai află si investiția de Reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural.

”Se reabilitează și modernizează și căminul cultural și intenționăm ca și imobilul alăturat să fie modernizat pentru a întregi tabloul, din centrul civic. Un centru civic trebuie frumos este completat clădiri frumoase și spații vezi cu flori și arbuști decorativi. ”, a declarat Radi

Totodată, primarul aminteste că grădinița cu program prelungit este finalizată, gata pregătită să își aștepte copiii. De fapt, înainte de izbucnirea pandemiei, se făcuseră înscrieri, iar programul de funcționare , ca la toate unitățile scolare, a fost stagnat.

În localitate se mai lucrează la cea de-a doua grădiniță cu program normal, investiție ce se realizează cu fonduri guvernamentale, ca și la extinderea canalizării din satele Teius și Bunești.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *