Buneşti, o nouă destinaţie imobiliară pentru cei care vor să fugă de oraş

La doar 20 de km de Râmnicu Vâlcea, pe drumul naţional al Gorjului, drumul care merge precum o panglică, în jurul muntelui, se află una din cele mai frumoase localităţi subcarpatice, o comună dispusă ca o arcă în Valea Govorei. Vorbim de Buneşti, o localitate cunoscută prin cultura capşunelor dar şi prin faptul că aici avem una din cele mai bogate zone în pomicultură şi zootehnie

Începând din est catre nord, printre dealurile principale ce înconjoară comuna avem dealul Stânei unde au existat si există încă stane de oi, semn că a fost una din localităţile unde au ajuns şi ciobanii din Mărginime.

În apropiere se află dealul Comorilor, unde se spune ca străbunii îşi ascundeau banii şi obiectele de preţ, când erau nevoiţi să fugă din calea turcilor.

Spre nord se află dealul Eforiei (veche proprietate a Spitalelor pe timpul lui Cuza), după care se ridica impunator dealul Cornului, cu vârful sâu de 700 m altitudine.

Dinspre sud trecem prin capul Curăturilor, capul Mocsei şi ajungem pe creasta dealului Mircii cu minunatul plai Poiana Frumoasa, care nu-şi dezminte numele, căci privind din acest vârf de plai  se oferă privelisti ca de basm, pe care nu le poti vedea oriunde.

Localitatea a depăşit neoficial 3000 de locuitori, fiind o destinaţie imobiliară pentru râmnicenii care doresc să se mute la ţară dar cu confort de oraş.

Primarul Viorel Radi spune că în acest sens are în vedere dezvoltarea unor proiecte care să vină în întâmpinarea aşteptărilor locuitorilor:

„Mă refer la modernizarea DC treime, la extindere canalizării în Teiuşu şi satul Bunesti, Sat Treime. Se lucrează la grădiniţa cu program prelungit cu 3 grupe. Finaliăm sediu PSI pentru brigada de intervenţie Bunesti, modernizarea căminului cultural. Iar prioritară este  distribuţia de gaze naturale plus modernizarea drumurilor de interes local, pe o lungime de aproximativ 4,5 km”, spune Radi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *