Bulgaria a fost dată azi României de către Comisia Europeană, model de guvernare

Presa bulgară menţionează în ultimii ani mai multe cazuri de crimă organizată, peste 100 de asasinate între bandele din judeţele vecine cu Macedonia. Cel puţin 3 capi ai mafiei kosovare s-au stabilit în oraşul Pernik.

Traficul cu droguri pe linia Kosovo – Macedonia – Bulgaria este unul dintre cele mai puternice din Europa iar traficul de carne vie ruta Sofia – Skopje a fost subiect de INTERPOL.

Anul trecut 4 judeţe din zona Vidin cereau unirea cu România din cauza corupţiei cronice din regiune.

În luna august o bandă care avea o fabrică de droguri în Sofia a fost destructurată, bandă care furniza droguri pentru Viena.

În fine, vorbim de o ţară care, dacă ieşi din zona litoralului şi te afunzi spre Târgoviste (oraş bulgar) şi în zona centrală, parcă ai intra în România anilor 2000. Sărăcie lucie, drumuri praf, sate pustii etc…

O ţară în care sub preşedinţia UE, în Sofia, un om de afaceri a fost asasinat în plină stradă în ianuarie 2018. O reglare între politic şi economic.

Asta e Bulgaria, o ţară unde comunitatea musulmană este supusă unor agresiuni politice de peste 28 de ani, drepturile le sunt încălcate (UDMR e parfum la noi). O ţară fără DNA, ANI şi fără haştag.

Dar bulgarii nu se denigrează pe ei în Europa, nu îşi înjură ţara. Chiar dacă evaziunea fiscală în Bulgaria este de 34%, de trei ori peste a României, ţara ne este dată exemplu de “progrese în lupta cu corupţia, stat de drept, etc”. De Comisia Europeană.

Nu e o glumă.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *