Bulevard cu 4 benzi pe malul Oltului şi 2 sensuri giratorii executate de cei care construiesc Mall-ul din Râmnicu Vâlcea

Două sensuri giratorii şi un bulevard cu 4 benzi vor fi realizate de cei de la NEPI în zona CPL, acolo unde în luna decembrie va fi inaugurat cel mai mare Mall din Oltenia.

“Toate aceste lucrări de infrastructură sunt realizate de cei care ridică Mall-ul. Asta a fost înţelegerea, să-şi realizeze accesele şi drumul de 500 de metri, cu 4 benzi, pe faleza Olt. Noi, primăria, avem oricum în perspectivă prelungirea străzii pe care o realizează cei de la NEPI, spre Nord şi care să se lege cu actuala stradă care vine spre baraj şi de acolo să avem ieşire direct în strada Republicii cu trecere la calea ferată. Sunt convins că zona CPL va arăta cu totul altfel după finalizarea investiţiei celor de la NEPI”, spune primarul Mircia Gutău.

Terenul achiziționat de NEPI, cu o suprafață totală de 12 h, va fi utilizat pentru dezvoltări ulterioare, care se vor adăuga complexului comercial, în sud fiind prevăzute mai multe spații pentru construcția de locuințe și spații servicii, iar în nord o suprafață de teren care va fi obiectul unui PUZ ulterior.

Mai mult, pentru noul centru comercial vor fi amenajate accese atât din strada Ferdinand, din sensul giratoriu Bd. Nicolae Bălcescu, cât și din faleza râului Olt.

În altă ordine de idei, primarul Râmnicului menţionează lucrările de consolidare a zidurilor Parcului Mircea cel Bătrân, de pe partea nordică, unde trebuie respectată arhitectura iniţială.

“Am fost îmntrebat dacă parcul va intra în reabilitare. Da, anul viitor, parcul Mircea cel Bătrân va fi modernizat, evident păstrând zonele verzi dar va arăta cu adevărat bine, fiind astfel legat de zona de promenadă a oraşului. Momentan se lucrează la consolidarea zidurilor din partea de nord care se degradaseră în ultima vreme, plus că acolo era şi o mică alunecare de teren şi era impusă o consolidare”, a mai adăugat Gutău.

Acesta precizează că luna viitoare va începe amenajarea centrului pentru “Târgul de Crăciun”, Râmnicu Vâlcea urmând a avea unul din cele mai frumoase astfel de târguri, în zona pieţei pietonale publice, acolo unde va funcţiona şi un patinoar.

AP

loading...

5 comments

 • Un oras in continua dezvoltare ,o iitoare metropola a tarii .

  • Valceanu'

   Un oras linistit si verde a carui distrugere a inceput inainte de ’89, care distrugere continua si azi, sufocat de betoane, mall-uri si masini. Un imens iarmaroc (piata de desfacere) aflat la cheremul si in proprietatea strainilor si a mafiotilor locali, in care cetatenii obisnuiti au devenit slugi batjocorite.

 • Vasile Gogiu

  De acord cu extinderea si modernizarea orasului dar nu inteleg de ce nu se tine cont si de calitate , drumurile prin sud , Ostroveni , Libertati , str spalatoriilor etc sunt pline de gauri in asfalt , gurile de canal sunt lasate jos, nu sunt la nivelul asfaltului si iti rupi masina circulind pe aceste strazi.

 • Malone

  Chiar daca e o investitie privata, si nu are legatura cu mall-ul celor de la NEPI, administratia Ramnicului mi se pare cea mai capabila administratie locala de la noi in acest moment. Good job!

  • Georgescu Marilena

   Cand se lucrează la străzi, străduțe sa se țină cont si de panta pt cărucioare (copii sau handicapați ) Faceți ceva si pt trecerea pe sub podul facut peste Olt e o trecere de pietoni(lângă benzinărie) de poate da mașina oricând peste tine pt ca e trasată ascunsa după un stâlp Nu poți merge cu un cărucior pt ca nu e nici o panta Străduțele colaterale sunt o bătaie de joc pt valceni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *