Bulacu cere date concrete Ministerului Transporturilor despre legătura Râmnicului cu Autostrada Sibiu – Piteşti

Parlamentul României

Senat

ÎNTREBARE

Adresată: Ministerul TRANSPORTURILOR, Domnul Ministru Alexandru Răzvan Cuc

De către Domnul senator: Romulus Bulacu

Circumscripţia electorală: nr 40

Colegiul electoral: Vâlcea

Grupul Parlamentar: PNL

Şedinţa Senatului din data de: 29.05.2017

Obiectul întrebării:  Datele aferente pentru Secțiunea 6, Autostrada Pitești- Sibiu

Domnule Ministru,

     Autostrada Pitești-Sibiu a fost și este unul dintre cele mai discutate și controversate proiecte de infrastructură rutieră din ultimul deceniu. Proiectul în sine este unul destul de anevoios din cauza traversării munților, dar și unul spectaculos și necesar, atât prin prisma nevoilor românești, cât și din perspectiva priorităților europene. Studii de fezabilitate, promisiuni politice, licitații lansate, anulate și iar reluate – toate s-au întâmplat în decursul a 6-7 ani.

  Traseul întreg al Autostrăzii Sibiu – Pitești, în lungime de aproximativ 123 km, este compus din 6 secțiuni:

            Secțiunea 1, Sibiu-Boița, de la km 0 la km 15+000, asigură legătura între DN 7 (Defileul Văii Oltului) prin continuarea autostrăzii existente;

Secțiunea 2, Boița-Racoviță de la km 15+000 la km 43+000, leagă localitatea Boița cu localitatea Racoviță;

Secțiunea 3, Racoviță-Văleni de la km 43+000 la km 72+000, asigură continuitatea autostrăzii prin Valea Băiașului făcând conexiunea dintre Defileul Oltului și Defileul Văii Topologului;

Secțiunea 4, Văleni-Curtea de Argeș, de la km 72+000 la km 90+000 traversează Valea Topologului, face conexiunea cu localitatea Curtea de Argeș;

Secțiunea 5, Curtea de Argeș – Pitești, de la km 90+000 to km 123+037, leagă localitatea Curtea de Argeș cu orașul Pitești și autostrada existentă prin valea Argeșului;

Secțiunea 6 – reabilitarea a 14 km de Drum Național, respectiv DN 73C fiind drum de legătura între Nodul Rutier Tigveni și Râmnicu Vâlcea, precum și construcția a 2,5 km de drum nou.

Din declarațiile dumneavoastră cunoaștem că în luna iunie, va fi demarată procedura de proiectare și de execuție pentru secțiunile 1 și 5 și că, undeva în luna iulie, intenționați să demarați acceași procedura și pentru Lotul 4.

 Ulterior, în funcție de rezultate, ați anunțat că veți putea înainta termene și pentru Loturile 2 și 3. Nu se mai discută nimic despre Secțiunea 6, care leagă județul Vâlcea de această Autostradă.

Pe cale de consecință, domnule Ministru, cu autoritatea de care dispuneți și pentru o informare corectă, vă rog să-mi comunicați:

  1. Când estimați că va fi demarată procedura de proiectare și execuție pentru Lotul 6 Tigveni- Rm Vâlcea?
  2. Care sunt, concret, detaliile tehnice ale acestei secțiuni?

       Solicit răspuns scris.

       Vă mulțumesc.

              Data                                                                                      Senator

              29.05.2017                                                     Romulus Bulacu

2 comments

  • TITIRIGA GHEORGHE

    O intrebare pertinentă si necesara, răspunsul fiind asteptat de o mare parte a populației jud Vâlcea.Răspunsul fiind necesar si Consiliului Județean in luarea unor decizii de importanta majoră pentru județ.

  • Laurian C.

    Cita ipocrizie la acest individ. Cind erau sustinatorii “guvernului meu” zero , nu scoteau un cuvint cei din mafia galben portocalie. Acum cind dormiteaza in Parlament pentru ca sunt un zero barat , fac pe interesantii si pun piedici.
    Ciocul mic ipochimenelor , ca nu mai sunteti la guvernare. Cind ati fost v-ati facut de KKT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *