Bujoreni, comuna cartierelor rezidențiale din Vâlcea, sute de orășeni aleg comuna din nordul Râmnicului

Situată în nordul Râmnicului, pe malul drept al râului Olt, pe drumul spre Călimănești, comuna Bujoreni este una dintre cele mai civilizate, moderne, curate localități rezidențiale din Vâlcea. Mai mulți dezvoltatori imobiliari au ales să investească aici în complexe de case, de vile, cu zone verzi, cochete.

”Mă gândesc că au ales Bujoreniul și din pespectiva criteriilor de dezvoltare, localitatea noastră fiind una în plin proces de modernizare. Vom reabilita toate drumurile, vom face o localitate smart, un loc care să fie optim pentru căminul celor care vor să se mute din oraș. E un adevăr că avem mii de orășeni care fie s-au mutat aici, fie au o casă de vacanță, fie au cumpărat terenuri sau locuințe vechi, fie au revenit la casa părintească și au reabilitat-o, mutându-se aici. Primăria lucrează la extindere de utilități. Și nu în ultimul rând la atragerea de noi investitori în zonă”, spune primarul din Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

De altfel, potrivit datelor statistice, venitul mediu al locuitorilor din Bujoreni în anul 2021, este mai mare decât al celor din Râmnicu Vâlcea, comuna fiind deja o destinație pentru clasa mijlocie din județ.

Singura problemă care urmează a fi discutată este legată de strategia cu privire la drumurile de legătură cu orașul, pentru a asigura o fluență în trafic.

”La orele de vârf, să nu uităm că pe DN 7, avem odată traficul internațional, avem traficul celor care pleacă spre job, al copiilor care învață la liceele din oraș. Zona este foarte aglomerată, ne trebuie mai mult de două drumuri care să ne lege de oraș. Probabil că atunci când se va construi autostrada, traficul greu se va muta din zonă dar înseamnă ani și s-a văzut blocajul în timpul sezonului estival, autoritățile centrale  trebuie să identifice soluții, pentru că acest trafic va crește exponențial în fiecare an”, a mai adăugat edilul din Bujoreni.

Gingu spune că va accesa toate programele care vor fi lansate, PNI Anghel Saligny, PNRR și Programul Operațional dar pentru ultimele două se așeaptă ghidurile de finanțare.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *