Buican: Eu personal am susţinut sancţionarea Alinei Gorghiu şi a celorlalţi care au atacat partidul

Cristian Buican a declarat vineri într-o conferinţă de presă că el personal a fost cel care a susţinut în BPN sancţionarea puciştilor, a celor care au atacat, în seara referendumului, conducerea PNL.

„Mă uitam la televiziuni seara când se analizau rezultatele referendumului Şi la o anumită televiziune era criză de subiecte. Apoi a venit declaraţia Alinei Gorghiu, a lui Mihai Voicu, a celor care au atacat conducerea PNL, oferind astfel televiziunii respective subiect. A existat o dezbatere în interiorul partidului înaintea referendumului. Eu am susţinut că trebuie mers la vot. E un drept câştigat în 1989 şi de atunci de câte ori au fost scrutine, am fost printre cei care au recomandat cetăţenilor să meargă la vot. În cazul poziţiei celor care duminică seara au atacat partidul, eu personal, am propus în cadrul BPN, sancţionarea acestora. Nu cred că poţi ajunge pe o listă PNL a candidaţilor la alegerile europarlamentare, atacând PNL”, a precizat liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican.

În cadrul conferinţei de presă, Cristian Buican a condamnat „secretomania” din jurul legii offshore.

„Am cerut în repetate rânduri să ne fie prezentat proeictul legii offshore. Noi avem o serie de amenadmente la acest proiect dar care nu au fost luate în seamă. Mai ales că România este al doilea mare producător de gaze naturale din Europa, după Olanda”

Printre propunerile PNL la legea offshore se numără 3: 50% din producţie să rămână pe piaţa internă; fondurile obţinute din exploatarea gazelor naturale să fie folosite pentru racordarea localităţilor la reţeau de gaze naturale (în România doar 35% din localităţi au gaze naturale spre deosebire de Ungaria, unde sunt 90% – Cristian Buican); fondurile obţinute din exploatarea gazelor să fie folosite pentru retehnologizarea CET-urilor.

În ceea ce priveşte politica internă a judeţului Vâlcea, preşedintele PNL îi solicită preşedintelui Consiliul Judeţean să meargă la Bucureşti pentru a solicita fonduri care să scoată din „avarie sau posibil faliment” mai multe primării locale.

„Eu fiind de la opoziţie nu sunt luat în seamă nici de premier şi nici de ministrul de finanţe. dar situaţia este foarte gravă în multe primării care nu mai au bani de salarii sau de funcţionare pentru ultimele luni”, a menţionat Buican.

AP

One comment

  • Cecile C.

    Pupatorul dosurilor nu se dezminte. Iarasi face valuri cind a constatat ca nu ami este bagat in seama. Crescatorul de oi se pare ca in ultimul timp a supt de la un berbec , p[entru ca prea bate cimpii. Dar are momente de luciditate cind spune si adevaruri.
    Dreptate are Buican Cristian cind spune: „Eu fiind de la opoziţie nu sunt luat în seamă nici de premier şi nici de ministrul de finanţe. dar situaţia este foarte gravă în multe primării care nu mai au bani de salarii sau de funcţionare pentru ultimele luni”.
    De fapt cuvintul lui nu a contat niciodata. El are rol de decor. Pentru a se imbogati ramine in Parlament , nu pentru a rezolva probleme , iar zicerea lui lamureste situatia.
    Dupa asemenea recunoasteri sa vedem cine va mai vota aceste jeguri pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *