Buican: Decizia CCR este una populistă, prin ea se încearcă acoperirea respingerii legii pensiilor speciale

Deputatul PNL Vâlcea, Cristian Buican spune că „mai rămâne ca judecătorii CCR să respingă dreptul preşedintelui de a declanşa starea de urgenţă”

„Eu cred că oamenii înţeleg că azi, CCR a făcut un abuz prin judecarea unor măsuri din timpul stării de urgenţă. Menirea curţii în timpul stării de urgenţă este să supravegheze această situaţie şi să nu judece ordonanţele militare. Mâine vor decide faptul că decizia de a carantina cetăţenii încălcă normele Constituţiei, faptul că oraşe precum Suceava, încalcă dreptul la libera circulaţie, că şomajul tehnic este un abuz şi trebuie returnaţi banii.. Iar ulterior vor contesta dreptul preşedintelui de a declanşa starea de urgenţă. Este o decizie absurdă cea de azi, în privinţa amenzilor, populist dată pentru a acoperi mârşăvia prin care au respins legea pensiilor speciale, legea tăierilor pensiilor speciale”, spune Buican.

Acesta spune că nu renunţă la demersul său în privinţa legii pensiilor speciale şi are deja un nou proiect în parlament pe care îl va prezentă în perioada următoare.

Reamintim faptul că azi, CCR a declarat drept neconstituţionale amenzile date în perioada stării de urgenţă şi tot neconstituţională a fost declarată şi legea prin care urmau să fie eliminate pensiile speciale.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *