Buican: cu Ponta premier, nivelul de trai al românilor a scăzut

BuicanÎn urma prezentării publice a datelor economice din primul trimestru al acestui an de către Institutul Naţional de Statistică (INS), dar şi din cauza minciunilor laudative ale premierului Victor Ponta privind noi „succesuri” ale guvernării sale cu referire la creşterea economică, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican îl acuză pe premierul dispărut-apărut Victor Ponta, de minciună, manipulare şi îi solicită acestuia demisia de urgenţă.

Parlamentarul Cristian Buican este de părere că datele INS sunt îngrijorătoare şi arată faptul că nivelul de trai al românilor a scăzut în ultimii trei ani de zile, de când la conducerea executivului sunt Victor Ponta şi căpuşele PSD. Astfel, conform acestor date, veniturile medii lunare ale familiilor/gospodăriilor sunt mai mici în termeni reali decât în 2012 – analiză comparativă pentru primul trimestru – iar restrângerea semnificativă a cheltuielilor, raportate la venituri, arată că oamenii NU o duc mai bine, confruntându-se cu o perioadă dificilă. Şi pentru ca tabloul incompetenţei guvernamentale să fie complet, preţurile au crescut în perioada mai 2012 – mai 2015, tot potrivit INS, cu 7,55% – indicator privind preţurile de consumîn timp ce veniturile familiilor au crescut cu 3,9%, adică SUB nivelul de creştere a preţurilor cu 3,65%, acest lucru demonstrând că în termeni reali nivelul de trai a scăzut.

Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, consideră că pseudo-creşterea economică cu care se laudă PSD şi Victor Ponta NU se resimte în nivelul de trai al populaţiei, acesta fiind principalul indicator ce măsoară eficienţa unei guvernări, ceea ce dovedeşte incompetenţa şi reaua-voinţă a actualilor guvernanţi. Aşa cum ne-a obişnuit deja, Victor Ponta foloseşte şi de această dată doar datele care îi convin pentru a induce în eroare populaţia, ceea ce ne dezvăluie încă o dată, dacă mai era nevoie, parşivitatea acestui personaj nociv.

„Când am văzut ieri ştirea conform căreia dispărutul-apărutul Victor Ponta se lauda din nou cu marile realizări economice ale Guvernului, am luat şi am studiat atent datele INS. Ele demonstrează, fără echivoc, că marea creştere economică cu care se laudă PSD-işti, nu este altceva decât praf în ochii românilor, nivelul de trai scăzând în ultimii 3 ani de zile. Adică PSD a reuşit contraperformanţa de a nu creşte nivelului de trai al populaţiei, după 3 ani de creştere economică. Probabil au furat banii, aşa cum sunt ei obişnuiţi, altfel nu îmi explic cum s-a ajuns la o asemenea anomalie, pentru că investiţiile guvernamentale au scăzut, nivelul de trai a scăzut” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *