Budeşti, cel mai mare nod economic şi rutier al judeţului Vâlcea

Următorii 5 ani vor pune pe harta economică a judeţului un nod, un bazin uriaş care poate genera locuri de muncă, tranzit de mărfuri, zeci de investiţii, atât industriale cât şi imobiliare, salarii competitive şi o remodelare a viitorului economic al Vâlcii. Totul depinde de mai mulţi factori, printre care, un management bun al localităţii dar şi avantajele dezvoltării infrastructurii.

Astfel Budeştiul pleacă din start cu mai multe avantaje. Toate ţin de greografia economică dar şi de resursa umană. În primul rând vorbim de o comună aflată în zona periurbană a Râmnicului, fiind aşadar într-un atom care concentrează aproximativ 200.000 de locuitori, ne referim la sfera metropolitană. Asta este foarte important, dacă o legăm de cele peste 100 de hectare teren aflat în compoziţia Parcului Industrial, acolo unde deja a germinat Faurecia. Aşadar vorbim de un teren uriaş pentru investiţii şi de o resursă de forţă de muncă foarte mare.

A doua componentă o reprezintă drumurile. Budeştiul va fi riveran pe legătura de 17 km care va uni Râmnicu Vâlcea de Autostrada Sibiu – Piteşti, deci pe o zonă de tranzit progresiv care va antrena tot transportul de mărfuri dinspre Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu spre autostrada Europei dar şi dinspre sudul judeţului, pentru că DJ-ul care se va reabilita în acest an (Budeşti – Drăgoeşti), aduce dinspre judeţul Olt traficul spre aceeaşi autostradă.

În prezent, în Parcul Industrial Budeşti, lucrează 3000 de oameni, asta în condiţiile în care acest parc s-a dezvoltat de la sine, neplanificat în prealabil, şi asta doar în 2-3 ani.  Populaţia localităţii a depăşit 7000 de locuitori şi ritmul de creştere este unul susţinut.

“Cunoaştem toate avantajele pe care le avem aici, avantaje care ţin de geografia zonei. Normal că toată strategia noastră este pentru atragere de investiţii străine şi autohtone, pentru dezvoltarea de locuri de muncă, de competiţie salarială, de o flexibilitate a pieţei muncii. Categoric vom ajunge la 8000 de locuitori în foarte scurt timp iar numărul de salariaţi se va duce spre 5000 într-o primă etapă. Există la această oră proiecte industriale foarte complexe dar şi proiecte imobiliare, discuţii cu companii care vor să vină aici. ne manifestăm toată disponibilitate şi mizăm pe un parteneriat reciproc avantajos şi cu Râmnicu Vâlcea şi cu Consiliul Judeţean”, spune primarul Ion Vlădulescu.

Să nu omitem că Parcul Industrial Budeşti este despărţit de Parcul Industrial Râureni din Râmnicu Vâlcea (Platforma Chimică) de râul Olt, adică vorbim de complex industrial uriaş care poate genera câteva zeci de mii de locuri de muncă şi o dezvoltare accelarată a judeţului.

Totul ţine de un management impecabil al autorităţilor locale şi judeţene pe acest palier.

AP

2 comments

  • Doditoiu S.

    Ar fi minunat ca lucrurile să meargă bine și chiar pentru județ ar fi o realizare după ce atâtea ani mai mult s-au pierdut locuri de muncă decât s-au înființat! Uite că nu se mai dă o speranță!

  • Tase

    Ca tot veni vorba de ” un management impecabil al autorităţilor locale şi judeţene pe acest palier”, Faurecia face in Mai, un an de cand functioneaza in Budesti si nici acum nu au fost in stare sa faca o amarata de conducta de canalizare, desi era promisa pentru Mai, 2016. Faurecia a fost nevoita sa isi faca o fosa septica, la intrarea pe platforma pentru a putea incepe lucrul.
    Companiile multinationale se roaga cu bani de noi, iar autoritatile nu le ofera nimic. Asfalteaza prin pdaurile din Budesti, ca de, era campanie electorala, in loc sa le faca o amarata de conducta de canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *