Budeşti – cartea de vizită a economiei vâlcene

Budeştiul pleacă din start cu mai multe avantaje. Toate ţin de greografia economică dar şi de resursa umană. În primul rând vorbim de o comună aflată în zona periurbană a Râmnicului, fiind aşadar într-un atom care concentrează aproximativ 200.000 de locuitori, ne referim la sfera metropolitană.

Asta este foarte important, dacă o legăm de cele peste 100 de hectare teren aflat în compoziţia Parcului Industrial, acolo unde deja a germinat Faurecia. Aşadar vorbim de un teren uriaş pentru investiţii şi de o resursă de forţă de muncă foarte mare.

“Budeştiul are actualmente o carte de vizită extrem de atractivă în ceea ce priveşte aspectul dezvoltării sale economice, fiind unul din cele mai bine cotate repere de pe harta mediului de afaceri din Vâlcea şi sper eu din România. Investitori cu nume sonore, branduri de înaltă clasă şi-au asociat numele cu Budeştiul şi acestea este doar începutul. Suntem un caz fericit, avem beneficiul unui climat favorabil, atât în ceea ce priveşte poziţionarea geografică, cât şi în ceea ce priveşte accesul facil la infrastructură, perspective unei legături rapide cu Bucureştiul, resurse şi încercăm să promovăm o politică fiscală transparentă, adaptată dezvoltării locale și regionale. Echipa Primăriei Budeşti a mizat mult pe acest aspect în lunile care s-au scurs de la alegerile locale, deoarece am cunoscut în detaliu aşteptările pe care le aveau investitorii de la executivul local şi de la instituţiile care trebuie să răspundă în mod transparent şi prompt nevoilor agenţilor economici”, spune Ionel Vlădulescu, primarul din Budeşti.

De altfel comuna deja a sărit de pragul de 6500 de locuitori şi perspectivele pe următorii ani, prognozează chiar 10.000 de locuitori ceea ce obligă primăria la atenţie sporită şi gradului de confort al acestora.

“Un aspect important pe care am mizat, după investitura în poziția de primar, a fost să încerc să revitalizăm viața socială și culturală a comunității, să determinăm o creștere calitativă a serviciilor oferite, să sporim gradul de confort urban și să generăm proiecte de petrecere a unui timp liber de calitate. Pentru că populaţia din Budeşti trebuie să aibă şi opţiuni de petrecere a timpului liber după activitatea la job. Este Râmnicul aproape dar vrem ca locuitorii din Budeşti să ajungă să aibă tot ce doresc aici”, mai adaugă Vlădulescu.

Edilul spune că dezvoltarea localităţii au generat-o investiţiile străine care sunt sunt extrem de importante şi au constituit fundamentul acestei dezvoltări fără precedent, “însă, trebuie subliniat şi aportul afacerilor româneşti şi stimulaţi investitorii locali pentru dimensionarea şi diversificarea propriilor afaceri”.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *