Bucureștenii au ales să aibă case de vacanță la Berislăvești

Aproape 50 de familii din București au ales o casă de vacanță, o reședință la Berislăvești, În zonele Robaia, Dângesti, Rădăcinești.
De ce?
Berislăveştiul are acel farmec al aşezării care combină muntele cu subcarpaţii, este scăpat de strânsura versanţilor dar primeşte prin culmile înalte deluroase clima blândă a sudului, fapt ce permite localităţii să beneficieze de un aer puternic ozonat, de un relief spectaculos. Mai mult la Berislăveşti se ştie că a fost prima poartă de intrare dinspre Muntenia spre Oltenia de Nord, romanii construind cel mai lung lanţ de fortificaţii pentru a se apăra de năvălirile barbare.
De aici începe o frumoasă depresiune, cu vârful la Berislăvești și cu baza la Jiblea.
Întorcându-ne în prezent, după cum spune Nicolae Popescu, a fost de ajuns un singur bucureştean să calce aici, că au urmat restul de metropolitani care au descoperit frumosul drum al reginelor şi au decis să rămână aici.
„Nu sunt doar bucureşteni, avem craioveni, slătineni care au ales Dângeştiul, Rădăcineştiul Robaia. Au venit pentru că le-a plăcut natura, sunt aproape de munte dar feriţi de iarnă, aproape de staţiune, dar în liniştea de lângă, într-o zonă cu 5 bijuterii monahale de patrimoniu, în ţara livezilor. Pentru noi este bine, Berislăveştiul trebuie să fie deschis acestor oameni care aleg cu drag zona noastră şi asta înseamnă dezvoltare”, spune edilul din Berislăveşti.
În acest an, la Berislăveşti va fi finalizat drumul de legătură dintre Călimăneşti şi viitoarea autostradă Sibiu – Piteşti, care traversează central localitate, punând astfel comuna pe un nod important de tranzit: în nord spre Ţara Loviştei, la est spre Bucureşti, la sud spre Râmnicu Vâlcea, la est spre Călimăneşti şi Valea Oltului, devenind astfel unul din cel nodurile agro-turistice ale Vâlcii.