Broadway-ul Râmnicului a explodat! Teatrul Municipal Ariel a jucat o premieră care a transformat iarnă în vară!

şi la propriu şi la figurat, de altfel. Pentru că „sfârşitul lumii” s-a jucat cu casa închisă, cu peste 200 de râmniceni, cu o nebunie vibrantă, cu patimă şi pasiune, încât luminile scenei au luminat de fapt Bulevardul Teatrului din Râmnic, în culori de august.

A fost „cel mai amuzant sfârşit de lume…din lume”, a fost de fapt o viaţă jucată în două ore. Dar ce joc, cât de sublim, s-a suprapus teatrul cu filmul, poezia iubirii cu comedia amorului iar, la final lacrimile dramei să te pună în dilema de a te gândi la iubirea pe care eu, tu, el, noi, am avut-o într-o seară oarecare!

În anul eclipsei, în ziua soarelui furat de lună, Petra întâlneşte iubirea vieţii, pe care însă refuză să o recunoască, provocând poate destinul la cea mai abominamilă condamnare, pedeapsa solitudinii. La desfiinţarea traiectului şi la căutarea eternului Grig, „cu ochii verzi, înalt şi plin de glume”. O singură zi repetată an de an, în acelaşi hotel, la aceeaşi oră, după acelaşi tipar. 

Zi pe care nu există om să nu o retrăiască în vis, în eter, în acel mental discret, o zi în care am iubit preţ de o clipă omul oferit nouă, într-o gară pustie, în tramvai, la masa vecină, etc. în Râmnic, a fost la o eclipsă.

Iuliana Danciu arde, aleargă, cântă, este o lunatecă femeie care pierde exact atunci când nu trebuie, esenţa amorului, secunda miracol este ratată. O actriţă care se aruncă într-un ocean de divertisment ca apoi să se înece într-un ocean de disperare, predând ştafeta Cameliei Constantin. Un binom uriaş, o piramidă e persoanjelor, în vârful căreia se instalează cuplul principal Iuliana şi Adi Gheo, Un Fred şi Ginger, de Râmnic, un duet care dau drumul supraplinului de nebunie tămăduitoare.

Planurile sunt secţionate fantastic de Camelia şi Mădălina „Micuţa”, de Dan şi Camelia. Rupe clar din filmul Hollywoodian, prezenţa celor 3 cameriste, dansul retro, de parcă, regizorul a colaborat cu Leonard Bernstein în această piesă absolut americană. Dar cu sevă şi rădăcini vâlcene. Este un compozit de muzică şi un puzzle în care joacă Cat Woman, Chuck Norris, Îngerii lui Charlie şi Mona Lisa

Totul pandant cu „Undeva Cândva”, filmul lăsat pe fundal să curgă precum o matrice a destinului implacabil.

Este o premieră care te aruncă din teatru în film, din film în music hall, apoi iar te urcă pe scenă, te scoate să te plimbe pe marginea lacului şi apoi te smulge cu totul din iarna Vâlcii şi te cufundă în trecut, prezentul apărând odată cu aplauzele de final.

Asta a făcut Arielul în decembrie, la Sala Geo Saizescu, pe Bulevardul Teatrului, pe Broadway-ul Râmnicului. A ecranizat sau scenarizat o excelentă piesă de film sau teatru, oferindu-ne bucuria sinceră că în Râmnicu Vâlcea se produce artă într-un catalizator uriaş. Şi de ce nu, ce onoare pe noi, râmnicenii să ne naştem sau să trăim într-un oraş cu cu 2 teatre?

„Cel mai amuzant sfârşit de lume din lume” abia a  început.

Autor: Andreea Radu
Regia: Vlad Popescu
Scenografia: Mihaela Popescu
Coregrafia: Mălina Andrei
Grafica: Daria Nicolaev

Distribuția:
Voce Radio – Gabriel Popescu
Petra – Camelia Constantin
Petra tânără – Iuliana Danciu
Grig – Adi Gheo
Majordom – Dan Constantin
Ana – Mădălina Floroaica
Cameriste – Julliet Attoh, Olimpia Deaconescu
Hell Boy – Alin Păiuș
Mona Lisa – Cătălina Sima
Catwoman – Olimpia Deaconescu
Chuck Norris – Ionuț Mocanu
Majordom tânăr – Theo Gabăr
M.C. – Gabriel Popescu
Figurație – Disco People – Mihaela Mihai, Georgiana Marin, Rada Constantinov
Voluntari – Disco People – Adela Dumitrescu și Sebastian Stan

Asistent regie: Georgiana Marin
Regizor tehnic: Claudia Neacșu și Cristian Bunescu
Light design: Ionuț Marinache
Sound design: Liviu Toma, Sebastian Neacșu
Artist plastic – Butaforie: Diana Mitulescu
Artist plastic – Costume: Carmen Prodan
Recuziter: Constantin Gherghina
Costumieră: Anca Șerban
Mașiniști: Andrian Petrescu, Nicolae Arniceru

Această piesă s-a jucat sub patronajul Primăriei Râmnicu Vâlcea

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *