Britanicii vor Oltchimul, spune Piperea

Combinatul chimic Oltchim, aflat în reorganizare judiciară de peste trei ani, este curtat, mai nou, de un fond de investiţii britanic, pe lângă care şi-a arătat interesul şi un consorţiu româno-britanic, a declarat pentru News.ro unul din administratorii judiciari, avocatul Gheorghe Piperea, care spune că Oltchim ar putea ieşi din insolvenţă, în cel mai fericit caz, la mijlocul anului viitor.

Citeşte mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Piete-de-capital/198186/piperea-oltchim-are-petitori-britanici-si-ar-putea-iesi-din-insolventa-la-mijlocul-lui-2017-in-cel-mai-fericit-caz.html#ixzz48vdQPWw2
Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook

”Dacă ar fi după mine, ar trebui să închidem toată povestea asta la jumătatea anului 2017. Dar avem la dispoziţie încă doi ani şi jumătate pentru a termina totul. În cel mai fericit scenariu, ar trebui ca la anul să se termine”, a afirmat Piperea, potrivit News.ro.

El a arătat că planul A, cel optimist, este să se încheie procesul de selecţie a unui investitor şi de vânzare a combinatului până la sfârşitul acestui an şi ca Oltchim să iasă din insolvenţă la mijlocul anului viitor.

Administratorul judiciar precizează că, după vânzare, urmează mai multe etape, precum acordurile privind salariaţii şi procesul de închidere a ceea ce mai rămâne din Oltchimul vechi. “Sunt nişte proceduri judiciare care ar putea să însemne şi nişte apeluri, nişte contestaţii”, subliniază Piperea.
Planul B ar fi ca, la ieşirea din insolvenţă, administratorii judiciari să predea statului un Oltchim curat, cu un profit “consistent”, fără datorii, iar statul să se ocupe mai departe de privatizarea combinatului.

Compania chineză Junlun Petroleum nu a mai dat însă niciun semn de câteva luni în ceea ce priveşte procesul de vânzare a Oltchim SPV. “Este vorba de un consorţiu româno-britanic şi a apărut un nou partener, un fond de investiţii britanic. De la chinezi nu mai avem veşti de câteva luni, nu mai ştim nimic”, a punctat avocatul.

El nu a putut dezvălui numele celor doi investitori interesaţi de Oltchim SPV, întrucât sunt confidenţiale până la momentul selecţiei.
Potrivit lui Piperea, procesul de selecţie a investitorilor continuă şi pot apărea oricând alte companii interesate de combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, compania Chimcomplex SA Borzeşti, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, anunţa în urmă cu două luni că este interesată să cumpere active ale Oltchim, la care derulează în prezent o procedură de audit. Chimcomplex a participat şi la licitaţia din 2012 pentru privatizarea Oltchim, dar a pierdut în faţa lui Dan Diaconescu, care a anunţat o ofertă financiară mai bună.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *