Brezoiul este primul din cele 11 orașe vâlcene care a intrat în Europa

Se ia un peisaj monatn de vis, un oraș vechi italian dar alterat de comuniști cu moldoveni de la TCH și alte nații venite din satele sărace ale României socialist-muncitorești, cu fabrici falimentare și…

Se transformă. Pentru asta e nevoie de un primar cu sânge de neamț, trăit cu Deep Purple, charismatic și care se încumetă, dincolo de boemia pe care o debordează, să înceapă lungul drum al emancipării orașului.

Pur și simplu să-l reseteze, să ridice ștacheta, să forțeze nota, să oblige comunitatea să nu mai regrete trecutul lumpen-industrial, cu vodcă ieftină și birturi de gară și să privească spre viitor.

Brezoiul este orașul care în zece ani a trecut din plutonul coloniile socialiste monoindustriale, într-un oraș european, cu fițe, cu aere, care respiră a Europa.

Este orașul cu autobuze electrice, cu un centru absolut curat și elegant, cu blocuri desenate, cu proiecte care vizează piste de bicicliști, care are speranțe chiar și la o rețea de gaze naturale, dar, mai mult ca oricând este orașul festivalurilor, al concertelor de muzică bună.

De ce? Pentru că a existat un Miță, omul care a creat un fenomen în Vâlcea noastră și care printr-o colaborare cu Shell, au construit un brand din Brezoi.

Sunt, la această oră, încă mii de oameni în România care citesc știrea ”Beth Hart la Brezoi”.

O parte zic că e glumă, alții se uită pe hartă să vadă în ce județ este și în ce parte de Românie. Dar cei mai mulți știu de trei ani unde e Brezoiul.

Este în Europa. Este orașul fanion al județului Vâlcea, un oraș ale cărui motoare se aud, orașul care crește, care construiește un fenomen. Brezoiul este deasupra județului nostru, aflat încă în 2D, el se mișcă pe o altă axă, care nu mai e mărginită la Topolog sau la Milostea. Brezoiul a decolat, spre directia Vest.

Este deja acolo iar comunitatea lui Schell îl urmează.

Greu, intrigată, dar deși nu înțelege poate ce se întâmplă în esență cu orașul lor, simt ei că e de bine. Pentru că ochelariștii, pletoșii, bărboșii ăia care vin în fiecare vară la Brezoi, nu râgâie, nu suflă mucii, nu sparg sticle de vodcă în birt, nu hăhăie, nu fac dezacorduri. Zâmbesc, vorbesc civlilizat și dau bine…în decor.

One comment

  • Alex

    Păcat că nu intra în Europa și cu condiții de trai civilizate (gaze), încălzirea locuințelor se face lemne atât la case cât la blocuri.I
    Imagini cu oamenii trecuți de 70 de ani cărând plase cu lemne la etajul 4 asa că pe cei bătrâni nu încânta prea mult rokul iar cei tineri au cam plecat din oraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *