Brezoi – festivaluri de muzică, autobuze electrice, cicloturism, turism, un adevărat regal al județului

Capitala de Nord a Vâlcii, orașul Brezoi este Vama de la Munte, orașul care atrage ca un magnet, în ultimii ani turismul românesc. Turismul de elită, iubitorii de muzică bună, live în miez de vară, cicloturism, drumeții montane.

Orașul a atras până în prezent aproape 20 de milioande euro, prin proiectul cu pistele de biciclete, în valoare de 3 milioane de euro, cel de reabilitarea Casei de Cultură, în valoare de 1 milion de euro, iar 6 milioane de euro, proiectul de infrastructură al ADI APA Vâlcea.

Orașul așteaptă autobuzele electrice, urmând a se înființa societatea de transport public în comun precum și reabilitarea parcului central.

Un alt proiect de mare anvergură care va fi implementat în orașul Brezoi este construirea unui bazin de înot acoperit.

De fapt, sunt 2 proiecte depuse pe Axa 13, cu fonduri europene, unul pentru bazin și altul pentru reabilitarea a 5 km de străzi, o clădire la liceu, sala de sport, sala de festivități și 6 laboratoare, toate având o valoare de 9 milioane de euro.

În total în Brezoi, proiectele europene depășesc 19 milioane de euro.

Bazinul de înot va fi acoperit, de mari dimensiuni și încă un teren sintetic multifuncțional. Acesta va fi construit în zona de agrement din Vultureasa, obiectivul va fi supravegheat video, iar parcul de agrement va fi deschis în sezonul rece, între orele 10 și 19, iar vara între orele 9- 22.

Primarul Schell însă pregătește un nou proeict al unui drum de poveste, este artera de legătură între Gura Lotrului și satul Drăgănești, un drum care traversează Dealul Podișor, cel care a fost bombardat de aviație germană și americană în Al Doilea Război Mondial. Acest drum va merge pe culmea de deasupra Oltului, oferind o panoramă de vis celor care îl vor folosi.

”Cu această ocazie vom dezvolta o legătură directă cu satul Drăgănești, în prezent, legătura se face pe un drum forestier prin comuna Racovița. Eu zic că va fi ceva deosebit, dealul Podișor este unul dintre cele mai frumoase zone din Brezoi, Oltul face aici o curbă, întreg versantul apărând ca o peninsulă raporta la lacul Gura Lotrului”, spune primarul Robert Schell.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *