Brezoi devine capitala internaţională a Bluesului, Jackie Venson vine la Open Air Blues Festival

După Layla Zoe, un alt mare nume din aria Blues-ul a confirmat prezenţa la Festivalul în Aer Liber, din acest an de la Brezoi. Este vorba de americanca Jackie Venson, născută în Austin Texas, basistă, compozitoare şi voce.

Publicaţia “The Stateman” a descris-o ca fiind “un talent de nivelul Gary Clark Jr., un interpret care vorbește cu îndrăzneală prin chitară,  în timp ce se combină cu vocea ei superbă și fumoasă.”

Jackie Venson a absolvit  Colegiul de Muzică Berklee unde a studiat pianul clasic. A obținut o diplomă de licență în compoziție și studio. Venson a inceput sa cânte la chitara în 2011, în ultimul an la Berklee.

După ce a absolvit Berklee, Venson a început să compună melodii pentru cele două EP-uri și pentru albumul de debut “The Light in Me”.

Orașul său natal, Austin a declarat 21 mai 2014 Ziua lui Jackie Venson când s-a susţinut un concert pentru strângere de fonduri pentru o școală de muzică de la Austin.

Jackie Venson a concertat SUA şi Europa, în Germania, Republica Cehă și Polonia. În aces an, vine la Open Air Blues Festival de la Brezoi.

Asociaţia Mentor Rock anunţă un festival maraton: Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea 2018, între 19 şi 23 iulie.

Aşadar, Brezoiul devine încet o capitală internaţională a muzicii, un Festival care aşează Vâlcea pe harta lumii. De altfel oraşul are o dinamică pe care greu ne-o imaginam în urma cu ceva ani.

Un oraş cochet, curat, elegant unde Primăria pune în valoare geografia, istoria, tradiţia.

“Cultura şi turismul, se pare că acestea sunt cele 2 coordonate care urnesc oraşul şi îl pun pe prima pagină. Locuitorii au înţeles că acesta este viitorul şi că trebuie să fim an de an mai buni, mai curajoşi, să credem în destinul acestei capitale loviştene. Mergem în continuare pe ideea parcului de rulote, pe cea mai lungă pistă de ciclism, pe autobuze electrice care să deservească Valea Lotrului. Punctăm centrul istoric, parcul, faleza Lotrului, avem proiecte de amenajare turistică a munţilor care ne înconjoară şi evident dăm importanţă zonei”, spune primarul Robert Schell.

Şi o are, pentru că aici, se desfăşoară primul mare Festival Cultural al Vâlcii, unul care pune nu doar judeţul şi se pare că din acest an şi România pe scena mondială a Blues, Jazz şi Rockului.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *