Brezoi de 5 stele. Beth Hart de 5 stele. 5 Concerte și o stațiune de 5 stele. Va Urma…

Brezoi a devenit stațiune. Coincidență fericită, debutul turistic al frumosului oraș din nordul montan al Vâlcii s-a consacrat cu Beth Hart. Regina muzicii blues, o regină de cinci stele a oferit Brezoiului, României, lumii, un regal de cinci concerte. La Brezoi, în cel mai frumos amplasament, într-un amfiteatru oferit natural de munții Lotrului.

Mii de turiști au debutat Brezoiul turistic, lăsându-se vrăjiti de această vale discretă, o vale pitorească, o superbă întindere de ape și lacuri care se proclamă princiară de la Câlcescu până la Gura Lotrului.

Orașul Brezoi intră astfel din start în galeria stațiunilor turistice de top ale României, deja în orașul administrat impecabil până în prezent de Robert Schell, există o cerere foarte crescută de certificate de urbanism, prețul terenurile crește, oferta este una diversă, fenomenul bulgărelui de zăpada care s-a rostogolit timp de trei ani a creat fenomenul de azi.

Suntem la Brezoi, la finalul unui eveniment de gală, la finalul unei veri absolut minunate, bogate în evenimente cultural muzicale, Miță dovedește an de an că știe să fie un maestru de ceremonii care definește Vâlcea ca pe un produs premium. În acest an astrele s-au aliniat fericit pentru a face din Brezoi, chiar un loc geometric unde a primat calitatea, bunul simț, bunul gust.

Și faptul că miile de turiști care au venit aici sunt o tipologie aparte care au fost aduși la Vâlcea de un fenomen cultural de nișă, turiști cu școli și cu gusturi ceva mai soft, iarăși este un bonus în dreptul Brezoiului. Pentru că nu e de ici de acolo, să aduci arhitecți, medici, ingineri, literați, filologi, iubitori de jazz și blues, la Vâlcea de sub munte. Au venit, au descoperit farmecul Vâlcii, sunt cei mai buni ambasadori ai acestui județ.

Pentru că au descoperit o Vâlcea care știe să arate ca orice județ cu pretenții.

Brezoiul se schimbă, se va rostogoli și mai departe, sau mai exact avem de a face cu fenomenul mingii de ping pong care ricoșează și ricoșează, creând un ecou al cărui capăt de propagare acum nu ni-l imaginăm.

Robert Schell, Mihai Mugescu și-au făcut datoria. Chimcomplex a venit să sprijine acest fenomen. Acest serial se încheie aici dar este unul cu Va Urma…

One comment

  • IrinaDuta

    LOC.Brezoi,Jud.Valcea.Oras frumos de munte ,vegheat de Maretul Turtudan,Legănat in bratele Munților de Ecoul Pădurilor,Ecoul ,ce trece cu Apa Lotrului,mai departe si duce cu el vestea că avem „””VAMA VECHE DE LA MUNTE”””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *