Brezoi – capitală culturală a României și a bunului simț, pentru al 4-lea an consecutiv

Cine ar fi crezut doar în urmă cu 10 ani, să spunem că, micul oraș de munte din Vâlcea, întemeiat de italieni, pol al sărăciei în anii 90, va deveni un punct central, un reper pe harta culturală a României.
Nimeni. Nici cei ai optimiști vâlceni nu ar fi crezut că județul nostru va fi pus pe hartă, de un orășel de munte, de la poalele Țurțudanului. Orașul în care dacă nu ajungi măcar într-un week-end, nu exiști, nu ești un bun vâlcean.
Orașul devenit deja stațiune este de acum capitală culturală consacrată a României, este locul geometric în care în fiecare an, în fiecare vară, în fiecare week-end se vine. Și vin oameni de calitate, tineri educați, oameni cu gusturi muzicale bune, o comunitate care crește, care dezvoltă treptat județul, care ridică nivelul de așteptări, care impune o anumită linie.
Acesta este orașul de la munte, orașul festivalurilor, al muzicii bune, al concertelor, al taberelor, al corturilor, al unui high life.
”Nu a fost greu, a fost o direcție pe care am creionat-o și beneficiind de parteneriatul cu Mugescu. E drept satcheta a fost ridicată și asta ne-a ajutat în diligențele noastre de a atesta orașul drept stațiune. Vom continua implementarea proiectelor europene. Avem o pistă de biciclete pentru amatorii de cicloturism”, spune primarul Robert Schell.
Orașul vâlcean a devenit așadar ambasador al județului, primul care produce un eveniment de talie internațională, primul care germinează un nucleu de calitate, care poate ridica mult nivelul Văii Lotrului.
Povestea orașului lotrilor și al italienilor se înscrie asftel pentru ceva cu totul deosebit, fiind de departe punctul care te face să te simți mândru că ești vâlcean.
Brezoi, mon amour, a început o istorie care se nu se va încheia niciodată