Box – Giuliano Obadă şi Andrei Udubae felicitaţi de Primăria Râmnicu Vâlcea

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu,  i-a felicitat marţi pe boxerii vâlceni Giuliano Obadă şi Andrei Udubae , medaliaţi cu argint, respectiv bronz la Campionatele Naţionale de Juniori.
“I-am felicitat pe Giuliano şi pe Andrei, băieţii noştri care au obţinut recent, la Campionatele Naţionale de Juniori, medaliile de argint, la categoria 70 kg şi respectiv de bronz, la categoria 50 kg. Cu această ocazie, recunosc că sunt un amator nu doar al şahului, după se ştie, ci şi al sporturilor de contact. Un sport care la Râmnicu Vâlcea are, deja, un ecou internaţional, iar în primăvara viitoare, Râmnicul va găzdui o Gală K1, aşa cum a mai făcut-o pentru titlul mondial. Cu această ocazie, pe canalul tv Eurosport va fi prezentat, timp de o lună, un spot de promovare care va face cunoscut municipiul Râmnicu Vâlcea în întreaga lume”, a spus Frâncu
Săptămâna trecută, la Bucureşti s-a desfăşurat finala Campionatului Naţional de Box pentru Juniori.
La această competiţie au fost prezenţi şi câţiva dintre sportivii pregătiţi de Marius Băluţă, la Clubul Sportiv Şcolar şi la CS Chimia. Dintre toţi pugiliştii pe care acesta a mizat, doi au reuşit să urce pe podium.
Cel mai bun rezultat l-a înregistrat Giuliano Obadă, care a obţinut medalia de argint la categoria 70 kg. În finală, acesta a pierdut în faţa unui sportiv din Constanţa.
Un alt vâlcean, Andrei Udubaşa, a terminat concursul pe locul 3. În ciuda faptului că a ratat titlul de campion naţional, prestaţia lui Udubaşa i-a convins pe antrenorii federali că este cel mai bun la categoria 50 kg. Drept urmare, Udubaşa a fost convocat la lotul naţional. El va reprezenta România la Campionatul European de Box pentru Juniori, care va avea loc în Rusia, în luna noiembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *