Bolovanii au închis Valea Oltului pentru o noapte, cel puţin!

Circulaţia pe Valea Oltului, la kilometrul 200 al DN7, la marginea localităţii Călimăneşti, va rămâne blocată toată noaptea de marţi spre miercuri, în cursul acestei seri fiind permis accesul doar pe un singur fir şi doar pentru autovehiculele care sunt staţionate în acest moment în coloană, a declarat, pentru Agerpres, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, Lăcrămioara State.

„Versantul este foarte dificil de stabilizat, noi lucrăm de mai bine de trei ore, cu opt utilaje, pentru degajarea carosabilului. În acest moment folosim proiectoare, pentru a reuşi să degajăm cu totul măcar un singur fir de circulaţie. Avem opt utilaje şi sperăm ca în această seară să dăm drumul la circulaţie pe un sigur fir de sens, alternativ, dar numai pentru cei care se află staţionaţi în coloană”, a afirmat reprezentantul Secţiei Drumuri Naţionale.

Aceasta a mai menţionat că, deja, la Vestem, în judeţul Sibiu, şi la Budeşti, în judeţul Vâlcea, au fost montate indicatoare privind rutele ocolitoare pentru conducătorii auto.

Marţi după-amiaza, la ieşirea din staţiunea vâlceană Călimăneşti-Căciulata, în apropierea viaductului Cârligu Mic, s-a produs o alunecare masivă de bolovani, blocând circulaţia pe Valea Oltului, şi, potrivit IPJ Vâlcea, avariind uşor un autoturism care se afla în mers, nefiind înregistrate victime.

În prezent, cozile de autovehicule spre Sibiu şi spre Râmnicu Vâlcea s-au întins pe mai mult de 10 kilometri, în ambele direcţii.

Centrul Infotrafic din cadrul IGPR a informat, anterior, că traficul rutier pe DN7 este blocat în ambele sensuri, marţi după-amiază, în judeţul Vâlcea, între Călimăneşti şi Brezoi (kilometrul 200), din cauza unor bolovani căzuţi pe suprafaţa carosabilă.

Până la deblocarea traficului se va circula deviat, din punctul de control Vestem, pe DN1 Vestem – Făgăraş – Braşov, a mai precizat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *