Boişoara – Ţara Moţilor, Ţara Loviştei şi Oltenia de Munte, toate la un loc

Cea mai frumoasă cetatea a Vâlcii, comuna Boişoara, minunea montană cu 3 sate, spânzurate pe creste montane,  vatra păstorilor de sub Făgăraş, se doreşte descoperită şi aşezată acolo pe piedestal. Pentru că la Boişoara este adunat la un loc Ardealul, Moţii din Alba, Oltenia de Munte, Loviştea cumanilor, un uriaş zăcământ de românesc, compoziţia care acolo sus, în căldarea munţilor îţi taie respiraţia.

La Boişoara, comuna de dincolo de munţi, gardată din toate părţile de culmile Făgăraşilor se află Edenul, un loc pe care nu ai cum să nu-l iubeşti, să nu te farmece. Este cea mai frumoasă comună a Vâlcii, dispusă pe munte, dantelăria celui mai sfânt loc al Ţării Româneşti.

Aici s-a născut veşnicia, într-un colţ de ţară nedescoperit de nimeni. Boişoara este Ardeal şi Oltenie, Munte şi Cer, natură şi paradis, este locul de unde niciodată nu poţi să pleci trist, unde aminitirile urâte se şterg, unde renaşti.

Dacă există în România o altă localitate care să fie mai frumoasă decât comuna asta azvârlită pe 3 munţi, atunci eu sunt un nebun subiectiv. Aici, turismul nu are decât o şansă. Şansa celei mai curate aşezări, neatinse de tarele de azi ale civilizaţiei.

Administraţia locală va asfalta 4,3 kilometri de drumuri comunale și sătești. Este încă un pas din efortul de a pune la punct infrastructura:

Au fost alocaţi 4,518,297 lei, finanțare pentru asfaltarea a 4,3 km, în satul Găujani, dar edilul Sandulache speră să găsească finanțare și pentru asfaltarea a 3,5 km în satul Bumbuești.

Iar prin Grupul de Acțiune Locală se va construi un centru civic, respectiv un parc în curtea școlii gimnaziale, cu alei, iluminat, o fântână arteziană, o zonă de șah, un loc de joacă pentru copii și vom planta foarte mulți brazi. Se aşteaptă decizia Consiliului Judeţean de preluare a DN 7D.

Liviu POPESCU

One comment

  • Ilie

    Este foarte frumos mam nascut am copilarit an aceasta comuna mias dori sa se puna putin accentul pe infrastructura ca tineri sa nu mai fie nevoiti sa plece ca noi sa poata sa faca naveta la orasele din apropiere dar se pare ca drumulDN7D este blestemat si este printre cele mai vechi drumuri din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *