Boișoara – Țara Moților de la sud de Carpați își așteaptă turiștii în această vara

Cine este Boișoara? Comuna cocoțată pe munți, cu trei sate superbe, adevărate pandantive montane.

Este o moștenire sfântă a primilor cavaleri, făcuti de vodă Vladislav, cei 7 boișoreni care au primit sigiliul regal pentru acest ținut, o întindere în frumoasa Loviște, o întindere de poieni subalpine, unde coifurile munților țin această masă rotundă care se numește Boișoara.

Comuna cu trei sate aruncate precum semințele biblice pe malul de ape reci, s-au născut aici, între legendă și istorie, de la Găujani și Bumbuiești, este o clipă de neuitat preumblarea prin albul zăpezii sau vara în triluri de greieri rebeli. Boișoara este o localitate, poate nu greșim, atât de frumos dispusă, încât este antecamera îngerilor sau locul unde Dumnezeu servește un ceai la amiezi, să se odihnească după atâta amar de vreme de la facerea lumii.

Case mici, case mari, case cuminți, stânci crestate, inscripții mistice, cavalerii maltezi au trecut prin aceste locuri, poate că aici este ascuns Graalul, nu vom ști decât peste încă un mileniu dar cert este, că Boișoara stă precum steaua magilor, acolo, în vârful frumos la Vâlcii.

Dacă și drumul Loviștei va cunoaște reabilitare, acest giuvaer vâlcean va străluci nu doar pentru noi, inițiații care mergem, călcăm acest ținut superb al munților de Vâlcea. Atunci va fi altceva, nu doar câte o casa cumpărată pe ici pe colo, prin poienile unde zburdă caii Loviștei.

Boișoara este o cetate, ca o masă rotundă, înconjurată de munți, de coifuri împietrite, de cavalerii lui Vladislav care după ce s-au sfârșit, Dumnezeu i-a transformat în atlanți de jur împrejur să apere, unul dintre cele mai frumoase locuri ale României.

”Poate când va veni autostrada aici, aproape, Boișoara va recăpăta strălucirea de altă dată, poate atunnci mai mulți vor cunoaște comuna noastră, poate după ce va fi reabilitat DN 7D, vor ști mai mulți și vor veni aici turiști, pentru cei care iubesc să stea pe munte, să privească răsăritul, apusul, să simtă verile sau iernile aici. Mie îmi place și deja mulți tineri vin și află despre Boișoara și îndrăgesc pe loc comuna noastră”, spune primarul Mihai Sandulache

Primarul Sandulache spune că așteaptă de la CNI răspunsul la proeictul privind rețeaua de canalizare și apă, precum și aprobatrea proeictelor de asfaltare drumuri comunale.

Până atunci, nu greșim dacă spunem că Boișoara rămâne una dintre perlele coroanei regale a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *