Boișoara intră în top 10 al celor mai frumoase comune din România

Aflată chiar pe locul 10 al celor de la ”FinnEst Rural lives”, Boișoara este singura comuna din Vâlcea care se alătură unui top național al celor mai frumoase comune din România. Topul are la bază criterii precum zona geografică, climă, peisaje, gradul de izolare în natură și tradiții.

Astfel Boișoara se află într-un top onorabil alături de comune din Maramureș, Alba, Bucovina și Brașov. Topul este condus de comuna Fundata din Brașov.

Dispunerea Boișoarei în inima depresiunii intramontane Țara Loviștei, înconjurată de munți, relativ departe de tumultul civilizației și pentru că în ultimii ani a devenit o atracție pentru cei care vor să-și amenajeze o casă de vacanță, sunt aspecte care argmentează topul de mai sus.

”Da, este o opinie argumentată, poate că mediatizarea din ce în ce mai mult a comunei noastre va stopa fenomenul depopulării și va atrage aici investitori în turism cu precădere. Am fost căutați de o firmă din Austria care ar fi deschisă pentru amenajarea unor clinici aici, am spus că suntem foarte deschiși pentru orice aduce un beneficiu comunei noastre”, spune primarul Mihai Sandulache.

Comuna este un îngrijită cu majoritatea drumurilor asfaltate, mai puțin deja celebrul drum național de pământ DN 7D, unde se cumpără case vechi și foarte mulți români achiziționează proprietăți sau terenuri.

La Boişoara este adunat la un loc Ardealul, Moţii din Alba, Oltenia de Munte, Loviştea cumanilor, un uriaş zăcământ de românesc, compoziţia care acolo sus, în căldarea munţilor îţi taie respiraţia. La Boișoara este o iarnă ca-n povești, iarna bunicilor. O iarnă care se întinde pe sub munții de graniță, până jos spre Racovița.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *