Boișoara este o destinație preferată pentru orășenii care vor să se mute la țară
În Boișoara se lucrează pe energie verde, atât în cazul sediului administrativ, unde vorbim de reabilitare moderată a clădirii, pentru eficiență energetică. Totodată se lucrează și la iluminatul public, cu lămpi cu led și telegestiune.
”Sunt lucrări edilitare care vizează economie de energie, de costuri, de cheltuieli și întreținere. Încercăm să finalizăm toate aceste lucrări și să ne mutăm în zona căminelor culturale. Cel din Bumbuiești pe care dorim să-l facem un centru regional cultural, aici să vină spectacole de teatru, concerte, să fie un centru loviștean. Avem în program și căminul cultural din Găujani, acolo este vorba de o fostă grădiniță pe care o vom transforma în cămin cultural. Și dacă tot vorbim de Găujani, vom demola școala veche, închisă de ani buni și vom amanaja un teren de sport”, spune primarul Mihai Sandulache.
În Boișoara demografia este pe plus și asta se vede cu ochiul liber, curtea școlii fiind plină de copii, precum și după aspectul noilor case care se ridică. Recent o familie din Brașov s-a mutat în Boișoara și dorește să-și ridice o casă de vacanță.
”Probabil că prețurile încă rezonabile în Țara Loviștei permit o creștere accentuată a celor care se mută spre noi. Este o migrație spre partea asta de Vâlcea, în toate comunele loviștene. Se simte. Dacă cineva a cumpărat în acest an, în următorul an, vin doi trei prieteni ai acestuia să cumpere. Mai bine de o treime dintre cei înscriși la rol, sunt străinași”, spune primarul Mihai Sandulache.
Și asta se vede și la nivelul încasărilor bugetare, aproximativ 731.000 lei, 650 per capita, cu mult mai bine însă decât în 2022, (220 mii lei, 202 per capita). Asta fiind un semn de însănătoșire a finanțelor publice locale.