Bogdan Matei: Voi propune un amendament prin care profesorii care pică orice tip de examen să-si piardă dreptul de a profesa

Parlamentarul vâlcean vine cu un amendament foarte drastic la Legea Educației, considerând ca profesorii care nu obțin un minim media 5 in orice tip de evaluare, sa nu mai aibă dreptul de a-si exercita meseria.

“Mi se pare ca in învățământ lucrurile au scăpat de mult de sub control. Politizarea efectiva a cadrelor didactice, promovarea pe baza nu a examenelor, ci doar a carnetului de partid, a devenit o cutuma. Sunt profesori, inspectori care a luat note de 2 sau 3 in diferite examinări dar nu a contat asta, ci loialismul fata de partid, lider politic, carnetul etc. Reforma educației incepe cu masuri dure dar care pot asana învățământul romanesc”, spune senatorul social-democrat.

Acesta impune un set de reguli dure printre altele, ca profesorii care nu obțin media 5 la orice tip de examinare sa-si piardă dreptul de a profesa.

“Un medic care obține sub 5 la un examen nu are cum sa opereze. Atunci un profesor care obține 2,73 de exemplu, mai are oare dreptul de a modela elevii? Cum ii pregătește pentru viata, pentru piata muncii, pentru examene? Când el nu e in stare sa ia un examen! E ca si cum ai invata sa conduci cu un instructor auto care nu are permis”, mai completează Matei.

Acesta se bazează în demersul său si pe majoritatea de dreapta care, speră el, își dorește cu adevărat “scoaterea politicii din scoli și aducerea profesionistilor si a performantei”

Biroul de Presa si Fofeză al senatorului PSD, Bogdan Matei.

evident, și acesta, din păcate, este doar un pamflet. Orice asemanare cu realitatea este năucitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *