Bogdan Matei (PSD): In functie de rezultatele la examen, elevii pot ajunge ministri

Senatorul PSD cere elevilor sa fie foarte abili si inteligenti in viata, pentru a nu rata oportunitățile pe care destinul ți le oferă.

„Cartea si invatatura sunt, e drept, lucruri utile, dar nu neapărat decisive in viata. Orientarea si oportunitatea nu ți le dă nimeni, înveți sa te descurci din mers. De exemplu, poți sa intri intr-un partid dar si aici, dacă simți ca nu ai culoar, este util sa stii cand sa-l schimbi. Sa alegi un șef pe lângă care sa trăiești loial, sa-i cari geanta, sa razi primul la glumele lui, chiar daca pe unele nu le înțelegi, sa ii răspunzi la telefon si noaptea, sa faci pe prostul cand situația o cere. Sa fi abil si inteligent nativ sa simți când e momentul tău! Examenele in viata chiar daca le pierzi, funcția rămâne. Credeti ca eu nu am picat examene in viata? Vezi sa nu! Dar loialitatea si aptitudinile mele m-au salvat si am promovat pana la funcția de ministru. Asta repet, nu e important sa fii citit carti, sa fii auzit de Hammurabi, important este sa te pui bine cu conducerea partidului aflat pe val, un partid geografic victorios, ca doar suntem in Oltenia si te ajuta colegii sa fii primul pe lista in fata unor specialiști din silvicultura, de exemplu”, spune senatorul social-democrat.

Acesta nu indeamna copiii sa renunțe la invatatura dar ii invita sa fie perspicace, sa simtă cand trebuie sa profite de momentul de glorie.

„Este ca la sport. Poți sa iei o nota de 2,73 iar intr-o tara normala, genul din UE, esti nimeni. Dar in Romania, daca esti abil si stii sa o joci, ajungi în guvern. Sau măcar in parlament. Sunt pline shaormeriile de masteranzi si doctoranzi dar de oportunisti, nu!”, mai spune parlamentarul valcean.

Biroul de Presa si Antiteza al senatorului Bogdan Matei

la pariu si că asta este un pamflet? Din intamplare personajele par reale. Chiar mult prea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *