Bogdan Matei: Am depus o inițiativa privind inăsprirea pedepselor în cazul violenței domestice

Senatorul PSD de Valcea, Bogdan Matei spune că strange semnături pentru un proiect de lege care sa înăsprească pedepsele pentru agresiunile in cazul violentei domestice.

“Am primit mai multe sesizări la biroul meu parlamentar si am avut audiente in care m-am confruntat cu situații dramatice. Femei care erau lovite si agresate de soți sau de parteneri. Cărora le este teamă să facă plângeri, fie pentru a evita răzbunări, pentru ca pedepsele sunt relativ prea blânde, fie de rusine, fie pentru ca nu are cine sa le crească ulterior copiii, fie pentru a nu pierde amărâta aia de pensie alimentară. Si vreau sa spun ca am văzut certificate medicale cu spitalizare destul de lungă”, spune parlamentarul vâlcean.

Acesta spune ca pregătește un set de masuri prin care agresorul sa fie închis, sa-si piardă calitățile parentale iar violenta domestica sa fie trecuta in cazier si sa nu se șteargă niciodata.

“Demersurile mele sunt in acord cu legislația europeana in acest sens, în statele europene sunt masuri draconice care prevăd masuri punitive pentru violenta domestica, lovirea sau violentarea, hartuirea”, mai adaugă parlamentarul valcean.

Acesta menționează ca in primul rand politicienii ar trebui sa dea un exemplu în acest sens, printr-o conduita de viață, cursiv, morală si decenta.

Biroul de Presă si Foreză al senatorului PSD, Bogdan Matei

evident că materialul de mai sus, din păcate, este doar un pamflet. Orice asemanare cu personaje din lumea reală este ireală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *