Bogdan Mateescu: Am solicitat personal Inspecției Judiciare sa efectueze verificările care se impun

Declarația acordată de Bogdan Mateescu pentru Luju: „Am auzit și eu de expunerea din presă. Astfel, am solicitat personal Inspecției Judiciare să efectueze verificările care se impun, tributar fiind în continuare ideii de responsabilitate și de bună funcționare a instituțiilor autorității judecătorești. Voi pune la dispoziția Inspecției toate datele necesare lămuririi situației sub toate aspectele și, după finalizarea verificărilor, voi avea o poziție publica și demersuri adecvate.
Tot ce pot spune acum este ca voi face în continuare tot ce tine de mine, în conformitate cu legea, pentru a asigura funcționalitatea la parametri optimi a instantei pe care o conduc, iar în cadrul procedurilor de ocupare a posturilor, inclusiv cele de funcționari public, voi populariza sub toate formele posibile înscrierea cat mai multor persoane, inclusiv prin discuții personale și instituționale, astfel încât aceste proceduri sa nu mai eșueze din lipsa de candidați, pentru ca gradul de ocupare a schemei este foarte redus, cu consecințe asupra calității serviciului public prestat.
Și voi face asta în continuare indiferent de speculații pentru ca întreaga mea activitate s-a circumscris respectării legii și funcționarii la parametri cat mai buni a instituțiilor pe care le-am condus sau din care am făcut parte, fără să fiu intimidat de tot felul de puneri în scena. Cele bune!”.

Reacția președintelui Tribunalului Vâlcea survine după ce de vineri seară mai multe instituții de presă au publicat o serie de stenograme care l-ar implica și pe el dar și pe tatăl său, Mihai Mateescu, primar al stațiunii Băile Govora intr-un conflict cu o angajată a primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *