Blaga out! E musai să urmeze şi Gorghiu şi să vină Cioloş

Prima ghiulea care atârna de piciorul PNL s-a dus.

Azi, cariera politică a lui Vasile Blaga s-a terminat. Un al doilea politician al deceniului 2000 – 2010 iese din schemă şi iese definitiv. Motivul? Cercetarea DNA pe tema fondurilor de campanie.

Amuzant. Niciun lider PSD nu s-a legat de această cercetare. Pentru că şi la PSD s-a făcut la fel. Campaniile cu bani murdari s-au făcut la toate partidele. Numai că primul pion este Blaga. Urmează cel de la PSD, cât de curând.

Revenind la PNL, partidul are, începând de azi, o mare şansă să urce în sondaje. Dar mai are un hop. Gorghiu. E cazul să plece şi ea din fruntea partidului. A fost o pălărie prea mare pentru Alina conducerea PNL, deşi, la început, am crezut că este o variantă bună. Nu e. Nu are scânteie, nu are magnetism, nu atrage, nu captivează. Nu-mi rămâne nimic în minte după discursul ei.

PNL va trebui să elimine şi al doilea motor stricat – Alina Gorghiu.

Apoi, PNL trebuie să intre în terapie. Elininarea tuturor figurilor compromise şi inutile de la conducere şi importul sau o grefă cu modelele Cioloş, Vlad Voiculescu, Prună, Dumitru.

Dacă nu va face asta, PNL va obţine maximum 30 de procente în 11 decembrie, iar Gorghiu va fi demisă pe 12 decembrie. Degeaba, prea târziu. Dragnea deja va fi premier.

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *