Biblioteca și muzeul etnografic din Zătreni se reabilitează și modernizează

Un proiect important al edilului din Zătreni, pentru care a obţinut locul II la nivel naţional, este cel de reabilitare a aşezămintelor culturale, prin care doreşte să facă biblioteca şi un muzeu comunal. Clădirea bibliotecii și a muzeului este construită în 1893, iar acum ambele se reabilitează, modernizează și dotează.

„Proiectul a fost semnat anul trecut, se derulează prin Compania Națională de Investiții, iar acum s-au început lucrările. Avem peste 3000 de piese pentru muzeu, pe care le păstrăm depozitate într-o sală până la deschiderea muzeului”, a mai spus primarul Constantin Liţoiu.

De asemenea, proiectul pentru extinderea canalizării depus în ultimele zile ale lunii decembrie 2015 a fost aprobat si urmează a fi semnat contractul de finanțare, urmând ca, după toate etapele unui astfel de contract, să demareze și lucrările de extindere rețea canalizare. ”În prezent se mai lucrează și la extinderea rețelei de alimentare cu apă, mai fiind de executat doar 7 kilometri, din 25 km, iar, cu aceștia, toată comuna Zătreni va avea rețea de alimentare cu apă”, a explicat Constantin Lițoiu.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *