Biblioteca Pietrari, printre cele patru biblioteci din țară unde se organizează ”Crosul Cititorilor: Alergăm spre Regatul Poveștilor”

Râmnicu Vâlcea Week apreciază, salută și totodată felicită activitatea doamnei Crina Popescu, bibliotecar la Biblioteca comunei Pietrari, care, ani de-a rândul, a primit numeroase premii ce i-au încununat pasiunea pentru carte, pasiune pe care a transmis-o cu drag, sinceritate și naturalețe copiilor din Pietrari.

 

 

Pentru a sărbători Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, patru biblioteci din România și-au unit forțele pentru a transmite copiilor plăcerea lecturii.
Astfel, în data de 3 aprilie 2017, peste 500 de copii din localitățile Mediaș (jud. Sibiu), Medgidia (jud. Constanța), Bîrlad (jud. Vaslui) și Pietrari (jud. Vâlcea) vor participa la ”Crosul Cititorilor: Alergăm spre Regatul Poveștilor” – ediția 2017, eveniment organizat în cadrul Proiectului ,,Literatură și Pictură’’, inițiat de către Primăria Municipiului Mediaș și susținut de către scriitorul de literatură pentru copii, Petre Crăciun, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Literatură pentru Copii și Tineret, împreună cu firma GENERALI.
”Crosul Cititorilor: Alergăm spre Regatul Poveștilor”, ediția 2017 este organizat cu scopul de a promova două activități extrem de sănătoase: lectura și sportul în aer liber. De 50 de ani, în jurul datei 2 aprilie – ziua de naștere a scriitorului Hans Christian Andersen este sărbătorită Ziua Internațională a Cărții pentru copii, pentru a inspira dragostea de lectură și pentru a atrage atenția asupra cărților.

Deși, la prima vedere, alergatul și cititul par să fie activități din povești diferite, acestea merg, de fapt, mână-n mână și pot să fie chiar cheile succesului în viață.
,,Alergatul te învață cum să nu renunți, atunci când lucrurile devin complicate în viață. Cititul te învață că nu există problemă cu care să te confrunți și despre care să nu se fi scris deja într-o carte. Trebuie doar să cauți.’’
Evenimentul este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 11 – 14 ani și promovează un stil de viață activ, atât fizic, cât și intelectual.
Copiii din instituțiile de învățământ din cele patru localități vor alerga în data de 3 aprilie, ținând în mână o carte preferată. Primii 10 câștigători vor citi, atunci când sunt premiați, câteva rânduri din cartea ,,Cu Andersen spre Regatul Poveștilor’’, scrisă de către Petre Crăciun, scriitorul de literatură pentru copii, Membru al Uniunii Scriitorilor, Filiala Literatură pentru Copii și Tineret.
La Pietrari, copiii care doresc să participe la acest eveniment, trebuie să dețină fișă de împrumut la Bibliotecă, să aibă încălțăminte sport și să vină însoțiți de profesorul îndrumător. Premiile vor consta din cărți și diplome pentru primele trei locuri de la fiecare categorie (fete și băieți). De asemenea, toți participanții vor primi câte o carte sau un CD cu povești din partea firmei GENERALI și un certificat de Ambasador al Poveștilor, din partea scriitorului Petre Crăciun. 
Traseul ales este unul simplu. Participanții vor alerga pornind din punctul de start aflat în curtea Bibliotecii, vor traversa noul pod de la Motești, vor urma un traseu paralel cu DN67, vor traversa pârâul Otăsău pe podul Manta și vor continua pe trotuarul ce mărginește DN67, stabilind un mic circuit; cronometrarea se va face la secundă, iar câștigător va fi declarat concurentul care ajunge primul la linia de sosire, după parcurgerea integrală a traseului și cu respectarea prevederilor regulamentului, pe care îl vor primi, în momentul înscrierii la ”Crosul Cititorilor: Alergăm spre Regatul Poveștilor”, ediția 2017.
Ne dorim prin această inițiativă comună să atragem atenția asupra importanței celor două elemente – mișcarea fizică și cititul – în dezvoltarea armonioasă a copiilor. Și pentru că aceste lucruri se învață cel mai bine în familie, la școală, alături de prieteni, sunteți cu toții invitați să vă susțineți alergătorii preferați.

Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu Primăria Pietrari, Școala Gimnazială Pietrari și Poliția Pietrari-Secția Rurală nr.9.

Crina POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *