Biblioteca din Bunești este un spațiu de promovare a comportamentelor democratice

Biblioteca Publică Bunești este un  Spațiu de promovare a comportamentelor democratice, spune Iuliana Radi, un spațiu de întâlnire și lucru pentru ONG-uri și grupuri de inițiativă locală și un important centru de voluntariat;
”Vorbesc deja de un nucleu fundamental civic și cultural al satului. Biblioteca din punctul meu de vedere, nu mai este doar casa cărții, așa cum o știam, a devenit o componentă a vieții sociale, un spațiu eurocultural, care are menirea de a desăvârși pe deplin formarea colectivității în spirit european, de a ajuta satul românesc să coincidă cu satul european apusean. Biblioteca a devenit un colț de informare civică prin traducerea indicatorilor democrației în servicii recurente de bibliotecă(metodologie și program EduCaB. Aici este liber accesul la arhive mass-media, cursuri de alfabetizare media, biblioteca a devenit un centru care înglobează cele două instituții fundamentale, școala și casa cărții”, spune Radi.
Biblioteca din Bunești are o paletă largă de activități de la cele școlare până la proiecte europene intercomunicare.
De exemplul, ”Prietenie….. pe o…. sfoară virtuală” a ajuns și la copilașii de la Grădiniță nr.1 Bunești. Personajele basmelor lui Petre Ispirescu au prins culoare sub mânuțele copilașilor îndrumați de educatoarele Dorina Gheorghe și Doina Andronoiu.
În luna iunie Biblioteca Publică Bunești a participat la întâlnirea literară „O clipă pentru veșnicie”. Întâlnirea a avut loc la Craiova și a fost organizată de către Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, alături de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea. Alături de Biblioteca Publică Bunești a participat și Școala Gimnazială Bunești prin prof.Dorina Gheorghe. Și tot în luna iunie biblioteca Publică Bunești a participă  la ediția a II-a a proiectului „Punguța cu două cărți”.  unde  Asociația OvidiuRo și Kaufland România și-au adus  sprijinul bibliotecilor în crearea deprinderilor de lectură de la vârste fragede.
”Biblioteca Publică Bunești oferă evident servicii de împrumut la domiciliu, activități culturale și sportive, crearea deprinderilor de lectură de la vârste fragede, promovarea moștenirii culturale și a tradiției locale, spațiu de lectură, informare și socializare, coding, crearea unei rețele de voluntari în jurul bibliotecii.
Dar cel mai important proiect al bibliotecii este cel de voluntariat, unde Casa Cărții din Bunești excelează.
”Sunt voluntar, deci exist! . Când vine vorba despre voluntariat probabil te întrebi „Cu ce mă ajută asta?” sau „Ce câștig dacă fac asta?” Poți afla răspunsurile doar dacă încerci, pentru că în viața de zi cu zi, noi oamenii, nu realizăm care este situația din jurul nostru, mai ales dacă aceasta nu ne afectează personal. Voluntariatul te poate învăța să lucrezi în echipă, îți dezvoltă stima de sine, descoperi și înveți lucruri noi, cunoști oameni noi, începi să contezi pentru cei din jurul tău și poți să te mândrești că faci ceva important pentru comunitatea ta.  Poți să înveți lucruri noi, să acumulezi cunoștințe și aptitudini prețioase necesare în dezvoltarea personală, iar în același timp îți poți valorifica potențialul.
Îi așteptăm alături de noi pe cei care doresc să facă servicii de voluntariat.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *