Biblioteca Bunești dă startul atelierelor de vacanță

Marți, 3 august 2021, Biblioteca Publică Bunești va da startul atelierelor de vacanță, în cadrul programului „Biblioteca din vacanță – 2021”.
Copiii vor putea participa la activități educativ-recreative, ateliere de lucru și jocuri menite să stimuleze comunicarea, creativitatea și spiritul de echipă.

Aceste ateliere,  ca formă alternativă de educare a copiilor, oferă posibilitatea participării acestora la un program diversificat de activități de educare prin joc, învățare, comunicare și socializare; ea este locul unde copilul devine actorul principal al activităților organizate pentru copii.

Biblioteca din Bunesti, pe lângă colecțiile de carte și o bază de jocuri specifice copiilor, pe categorii de vârste. Acestea oferă copiilor posibilitatea participării la un program diversificat de activități  de comunicare și socializare în cadrul secției.

”Prin intermediul jocului, copiii își îmbogățesc experiența cognitivă, își educă voința și pe această bază formativă își conturează profilul personalității. De asemenea, socializează și inter-relaționează într-un mod plăcut și constructiv, într-o lume în care interacțiunea umană directă este din ce în ce mai rară și pierde teren în fața mijloacelor tehnologice și a comunicării on-line.

Proiectul Biblioteca de vacanță își propune ca scopuri antrenarea operațiilor gândirii: analiza, sinteza, compararea, clasificarea, ordonarea, concretizarea; stimularea interesului pentru lectură; formarea unei atitudini de grijă și respect față de carte; cultivarea expresivității vorbirii copiilor, a imaginației și a potențialului creativ al acestora; dezvoltarea spiritului de observație; stimularea inițiativei și a independenței în activitate; dezvoltarea atenției, disciplinei; formarea deprinderilor de lucru corect și rapid; însușirea facilă, plăcută, rapidă și temeinică a cunoștințelor propuse; implicarea copiilor în activități de grup; dezvoltarea unor atitudini de lucru în echipă, solidaritate, fairplay, asumarea unor responsabilități; utilizarea timpului liber în mod organizat și într-un mediu de formare adecvat particularităților de vârstă ale acestora; atragerea unui număr cât mai mare de utilizatori în cadrul Secției de carte pentru copii ; crearea unui mediu de educare non-formală; dezvoltarea interesului copiilor/tinerilor de a accesa serviciile de bibliotecă prin activități de documentare, informare, formativ-educative și recreative în scopul dezvoltării personale”, spune Radi Iuliana.

Atelierele se vor desfășura în zilele de marți și miercuri, în intervalul orar 9:00-12:00, în perioada 3 august – 1 septembrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *