Berislăveștiul va fi în 2022, poarta de intrare în județ pe Drumul Domnițelor

Lucrurile avansasează pe drumul județean Călimănești – Sălătrucel – Berislăvești – Județ Argeș, un drum care are un carosabil lărgit, care în zona Robaia a rezolvat definitv problema acelei pante de urcare. O pantă care atunci când ploua era aproape imposibil de utilizat.

Un drum care leagă direct Călimăneștiul de Curtea de Argeș și de viitoarea Autostradă Sibiu – Pitești.

Acest drum este vechi de secole, poartă denumirea de Drumul Domnițelor, pentru că era traseul cel mai scurt pe care îl folosea pe vremuri, aristocrația muntenească atunci când venea la băi. Pe aici veneau boieroaicele din capitală sau din Argeș, la Călimănești, cu caleștile sau diligențele. Era un drum presărat cu hanuri, cu poște, un frumos drum care străbate valea Coiscăi, pe sub poalele Masivului Cozia.

”Potrivit graficelor, în anul 2022, acest drum va fi finalizat. Este un drum prevăzut cu piste de biclete, cu trotuare, cu rigole, un drum modern și civilizat care va fi poarta de intrare în județul Vâlcea. Și mai ales în zona turistică a județului. Vreau să spun că deja se simte acest aspect în interesul manifestat pentru comuna noastră. Sunt investitori care vin, caută terenuri, care se gândesc fie la o mică industrie, fie la structuri de cazare. Întreabă care este acoperirea cu utilități, care sunt planurile noastre ca administrație publică. Le spunem și ce oferte sunt aici, că Berislăveștiul este un nod rutier important, că de aici se deschide trasee și spre Țara Loviștei și spre vârful Cozia. Trecând peste reusursa economică în pomicultură și creșterea animalelor”, precizează primarul Nicolae Popescu.

De altfel, comuna este una cu rată timidă de creștere a populației, beneficiază de instituții de învățământ moderne, unități sanitare rebilitate iar în 2022, alte noi drumuri locale urmează să intre spre finanțare pentru a fi asfaltate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *