Berislăveşti- nod rutier spre Curtea de Argeş, Ţara Loviştei, Vârful Cozia, Călimăneşti şi Râmnicu Vâlcea

Comuna care este aşezată frumos, la poalele Coziei se pregăteşte pentru a deveni cel mai important nod rutier din estul Vâlcii.

Vorbim de singura comună din judeţ care deţine cel mai mare cartier de case pentru tineri, primăria localităţii fiind singura care a pus în parctică o lege din anii 90, prin care s-au alocat terenuri de case pentru tineri.

Dar dacă despre acest lucru am mai discutat, vorbim acum de perspectivele de dezvoltare ale unei comune care va fi un pivit rutier montan, de aici fiind pornite drumuri care duc spre nu mai puţin de 5 destinaţii.

Asta înseamnă un uriaş potenţial de dezvoltare pentru o localitate care este poarta de intrare spre Vâlcea, dinspre est.

Astfel în luna mai vor începe lucrările la drumul judeţean spre Vâleni – Argeş, punând o nouă rută care leagă Curtea de Argeş de Valea Oltului, drum vechi folosit pe vremuri de aristocraţia bucureşteană care venea la băi.

Tot din Berislăveşti începe Transcozia, drumul care duce la Vârful Cozia, un drum pe care Consiliul Judeţean Vâlcea a dat asigurări că în fiecare an, va asfalta cel puţin 2 km, pentru ca într-un final să fie asigurată o nouă dezvoltare turistică şi crearea unei microstaţiuni sus pe vârf.

Din Berislăveşti pleacă drumul care ajunge în Ţara Loviştei. În prezent, se reabilitează o alunecare de teren la graniţa cu Perişaniul, astfel încât ruta să fie gata, odată cu asfaltarea din pădurea Groşi.

Berislăveştiul asigură legatura cu staţiunea Călimăneşti dar şi cu Râmnicu Vâlcea via Dăeşti.

Vorbim aşadar de unul dintre cele mai importante noduri rutiere din această parte de Vâlcea.

„Da, la Berislăvești au început asfaltările. Lucrăm cu motoarele turate la maxim. Am dat  ordinul de începere la proiecte care ţin de noi. Aşteptăm la cele judeţene. Eu zic că până la sfârşitul anului multe se vor termina. Lucrăm la Rădăcinesti si Dăngești la alunecările  de teren, gabioane, pe o lungime de drum de 25 metri”, spune Nicolae Popescu, viceprimarul localităţii.

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *